Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak ras el hanout*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 832926" data-attributes="member: 2721"><p>[ATTACH=full]39390[/ATTACH]</p><p></p><p>1 pierś kurczaka</p><p>1 marchewka</p><p>1 cebula</p><p>1-2 ząbki czosnku</p><p>garść rodzynek</p><p></p><p>1 łyżka miodu</p><p>1/2 łyżeczki przyprawy ras el hanout</p><p>1 łyżeczka papryki słodkiej</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>ew. łyżka mąki ziemniaczanej</p><p></p><p>Pierś kurczaka pokroić w kostkę, zamarynować na 20 min w 1 łyżce oliwy wymieszanej z przyprawa ras el hanout i papryką.</p><p>Następnie zrumienić na niewielkiej ilości oleju w dużym rondlu. wyjąć.</p><p></p><p>Cebulę drobno posiekać, zrumienić na tym samym oleju, dodać przeciśnięty czosnek, wymieszać. Dodać wyjętego wcześniej kurczaka, zalać wrzątkiem lub gorącym bulionem tak, by mięso było zakryte. Dodać pokrojoną w plastry marchewkę i garść rodzynek oraz łyżkę miodu.</p><p>Gotować, aż marchewka będzie miękka. Doprawić do smaku sola i pieprzem.</p><p></p><p>Sos można ew. zagęścić mąką ziemniaczaną.</p><p></p><p></p><p>( na podstawie&quot;Tadżin i Kebab&quot; Biblioteka poradnika domowego)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 832926, member: 2721"] [ATTACH=full]39390[/ATTACH] 1 pierś kurczaka 1 marchewka 1 cebula 1-2 ząbki czosnku garść rodzynek 1 łyżka miodu 1/2 łyżeczki przyprawy ras el hanout 1 łyżeczka papryki słodkiej sól, pieprz ew. łyżka mąki ziemniaczanej Pierś kurczaka pokroić w kostkę, zamarynować na 20 min w 1 łyżce oliwy wymieszanej z przyprawa ras el hanout i papryką. Następnie zrumienić na niewielkiej ilości oleju w dużym rondlu. wyjąć. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na tym samym oleju, dodać przeciśnięty czosnek, wymieszać. Dodać wyjętego wcześniej kurczaka, zalać wrzątkiem lub gorącym bulionem tak, by mięso było zakryte. Dodać pokrojoną w plastry marchewkę i garść rodzynek oraz łyżkę miodu. Gotować, aż marchewka będzie miękka. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Sos można ew. zagęścić mąką ziemniaczaną. ( na podstawie"Tadżin i Kebab" Biblioteka poradnika domowego) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak ras el hanout*
Top
Bottom