Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak Teriyaki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1665868" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 26px"><strong>Kurczak Teriyaki </strong></span></span><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">[ATTACH=full]99511[/ATTACH]</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>10 udek z kurczaka bez kości i skóry</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>1 szklanka sake</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>1 szklanka sosu sojowego</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>1/2 szklanki Mirin</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>1/4 szklanki brązowego cukru</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>2 łyżeczki drobno startego imbiru lub pasty</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>1/4 szklanki posiekanej zielonej cebuli</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>1.Wszystkie składniki na sos mieszamy. Wstawiamy na ogień, gotujemy redukując 1/3 płynu. Chłodzimy.</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>2.Do plastikowego worka dodajemy udka bez kości i dwie chochle sosu. Wsadzamy do lodówki na 12 godzin.</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>3.Blachę do pieczenia wykładamy folią aluminiową. Układamy udka. Pieczemy w temp 180 stopni co 5 minut obracając przez 40 minut. Za każdym razem smarując sosem.</strong></span></p><p></p><p><a href="https://www.youtube.com/watch?v=2hF_m-wQ0-c&t=1s" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=2hF_m-wQ0-c&t=1s</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1665868, member: 140"] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=18][B]Kurczak Teriyaki [/B][/SIZE][/FONT][SIZE=18] [ATTACH=full]99511[/ATTACH] [B]10 udek z kurczaka bez kości i skóry 1 szklanka sake 1 szklanka sosu sojowego 1/2 szklanki Mirin 1/4 szklanki brązowego cukru 2 łyżeczki drobno startego imbiru lub pasty 1/4 szklanki posiekanej zielonej cebuli 1.Wszystkie składniki na sos mieszamy. Wstawiamy na ogień, gotujemy redukując 1/3 płynu. Chłodzimy. 2.Do plastikowego worka dodajemy udka bez kości i dwie chochle sosu. Wsadzamy do lodówki na 12 godzin. 3.Blachę do pieczenia wykładamy folią aluminiową. Układamy udka. Pieczemy w temp 180 stopni co 5 minut obracając przez 40 minut. Za każdym razem smarując sosem.[/B][/SIZE][B][/B] [URL="https://www.youtube.com/watch?v=2hF_m-wQ0-c&t=1s"]https://www.youtube.com/watch?v=2hF_m-wQ0-c&t=1s[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak Teriyaki
Top
Bottom