Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak Tijuana z czerwoną fasolą*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1130475" data-attributes="member: 2721"><p>Smaczny i szybki przepis na kurczaka, wywodzący się z <a href="http://www.thatsmyhome.com/texmex/main/tijchic.htm" target="_blank">kuchni meksykańskiej. </a></p><p>Można podać w tortillach z kleksem kwaśnej śmietany lub z ryżem</p><p></p><p>[ATTACH=full]63873[/ATTACH]</p><p></p><p>pierś kurczaka</p><p>1 cebula</p><p>1/2 zielonej papryki</p><p>1 puszka pomidorów siekanych</p><p>1 puszka czerwonej fasoli</p><p>1 łyżeczka oregano</p><p>1/2 łyżeczki cuminu</p><p>1/2 łyżeczki słodkiej papryki</p><p>chilli do smaku - powinno być lekko pikantne ( lub bardzo - zleży, jak lubimy)</p><p>sól i czarny pieprz do smaku</p><p></p><p>Kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Cebulę i kurczaka zrumienić razem na dużej patelni. Dodać przyprawy, wymieszać. Dodać pokrojoną w drobną kostkę zieloną paprykę, wlać pomidory oraz czerwoną fasolę, lekko odsączoną z zalewy.</p><p>Wymieszać. Dusić razem ok. 5 minut, aż sos zgęstnieje.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1130475, member: 2721"] Smaczny i szybki przepis na kurczaka, wywodzący się z [URL="http://www.thatsmyhome.com/texmex/main/tijchic.htm"]kuchni meksykańskiej. [/URL] Można podać w tortillach z kleksem kwaśnej śmietany lub z ryżem [ATTACH=full]63873[/ATTACH] pierś kurczaka 1 cebula 1/2 zielonej papryki 1 puszka pomidorów siekanych 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki cuminu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki chilli do smaku - powinno być lekko pikantne ( lub bardzo - zleży, jak lubimy) sól i czarny pieprz do smaku Kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Cebulę i kurczaka zrumienić razem na dużej patelni. Dodać przyprawy, wymieszać. Dodać pokrojoną w drobną kostkę zieloną paprykę, wlać pomidory oraz czerwoną fasolę, lekko odsączoną z zalewy. Wymieszać. Dusić razem ok. 5 minut, aż sos zgęstnieje. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak Tijuana z czerwoną fasolą*
Top
Bottom