Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Kurczak w cieście
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1539866" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Kurczak w cieście</strong></p><p></p><p>Źródło przepisu - &quot;Niezrównana kuchnia azjatycka&quot; Wyd. Buchmann</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>Marynata:</p><p>6 małych udek (pałek) z kurczaka - ciasta i marynaty wystarczy w zupełności na 8 -10 sztuk</p><p>6 ząbków czosnku, zmiażdżonych</p><p>5 -centymetrowy kawałek imbiru, drobno starty</p><p>1/2 łyżeczki soli</p><p>1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu</p><p>3 łyżki soku z limonki</p><p>1/2 szklanki jogurtu</p><p></p><p>Ciasto:</p><p>3/4 szklanki mąki z ciecierzycy</p><p>1łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>1 łyżeczka garam masali</p><p>1/4 łyżeczki mielonej kurkumy</p><p>2 jajka, lekko roztrzepane</p><p>2 łyżki jogurtu</p><p>1/4 szklanki wody</p><p>ja dodałam jeszcze 1/2 łyżeczki soli</p><p>olej do smażenia</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Usunąć z kurczaka skórę. W każdym udku zrobić trzy nacięcia.</p><p>W dużej misce wymieszać składniki marynaty, dodać udka, wstawić do lodówki na 3 godziny.</p><p>Wymieszać składniki ciasta. Zanurzać w nim zamarynowane udka, smażyć porcjami na rozgrzanym oleju do momentu, aż kurczak będzie miękki, a ciasto chrupiące.</p><p>Mnie to zajęło ok. 20 minut. </p><p>Podać z chutneyem z mango. Ja podałam z <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=37727&hl=sur%F3wka" target="_blank">surówką z kapusty po indyjsku.</a></p><p></p><p>[ATTACH=full]90282[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1539866, member: 1024"] [B]Kurczak w cieście[/B] Źródło przepisu - "Niezrównana kuchnia azjatycka" Wyd. Buchmann [B]Składniki:[/B] Marynata: 6 małych udek (pałek) z kurczaka - ciasta i marynaty wystarczy w zupełności na 8 -10 sztuk 6 ząbków czosnku, zmiażdżonych 5 -centymetrowy kawałek imbiru, drobno starty 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 3 łyżki soku z limonki 1/2 szklanki jogurtu Ciasto: 3/4 szklanki mąki z ciecierzycy 1łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka garam masali 1/4 łyżeczki mielonej kurkumy 2 jajka, lekko roztrzepane 2 łyżki jogurtu 1/4 szklanki wody ja dodałam jeszcze 1/2 łyżeczki soli olej do smażenia [B]Wykonanie:[/B] Usunąć z kurczaka skórę. W każdym udku zrobić trzy nacięcia. W dużej misce wymieszać składniki marynaty, dodać udka, wstawić do lodówki na 3 godziny. Wymieszać składniki ciasta. Zanurzać w nim zamarynowane udka, smażyć porcjami na rozgrzanym oleju do momentu, aż kurczak będzie miękki, a ciasto chrupiące. Mnie to zajęło ok. 20 minut. Podać z chutneyem z mango. Ja podałam z [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=37727&hl=sur%F3wka"]surówką z kapusty po indyjsku.[/URL] [ATTACH=full]90282[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Kurczak w cieście
Top
Bottom