Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak w cytrynie i czosnku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 1337117" data-attributes="member: 422"><p>4 filety z kurczaka</p><p>posiekana cebula</p><p>6 ząbków czosnku</p><p>sok z 1 cytryny</p><p>skórka otarta z 1 cytryny</p><p>zielona pietruszka</p><p>oliwa</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>- na oliwie podsmażyć posiekaną cebulę tak, żeby zmiękła, dodać posiekany lub starty czosnek i smażyć około 30 sekund,</p><p>- dodać piersi z kurczaka pokrojone na wąskie paski (lub jak kto lubi), smażyć około 10 minut,</p><p>- dorzucić skórkę z cytryny i wlać sok, dać pobulgotać dobrą chwilę,</p><p>- dosypać pietruszkę, doprawić solą i pieprzem, podawać.</p><p></p><p>Źródło podaje, żeby sól i pieprz dodać już po zdjęciu z ognia, ja dałam wcześniej, razem z cytryną. Całkiem smaczny wyszedł, taki lekko orzeźwiający smak. Na pewno będę powtarzać.</p><p></p><p>[ATTACH=full]76509[/ATTACH]</p><p></p><p>Przepis z książki 'Everyday Chicken'</p><p></p><p></p><p>Dodam jeszcze, ze do wypróbowania tego przepisu zachęcił mnie przepis Janki, też czosnek i cytryna, ale jednak inny nieco smak.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 1337117, member: 422"] 4 filety z kurczaka posiekana cebula 6 ząbków czosnku sok z 1 cytryny skórka otarta z 1 cytryny zielona pietruszka oliwa sól i pieprz - na oliwie podsmażyć posiekaną cebulę tak, żeby zmiękła, dodać posiekany lub starty czosnek i smażyć około 30 sekund, - dodać piersi z kurczaka pokrojone na wąskie paski (lub jak kto lubi), smażyć około 10 minut, - dorzucić skórkę z cytryny i wlać sok, dać pobulgotać dobrą chwilę, - dosypać pietruszkę, doprawić solą i pieprzem, podawać. Źródło podaje, żeby sól i pieprz dodać już po zdjęciu z ognia, ja dałam wcześniej, razem z cytryną. Całkiem smaczny wyszedł, taki lekko orzeźwiający smak. Na pewno będę powtarzać. [ATTACH=full]76509[/ATTACH] Przepis z książki 'Everyday Chicken' Dodam jeszcze, ze do wypróbowania tego przepisu zachęcił mnie przepis Janki, też czosnek i cytryna, ale jednak inny nieco smak. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak w cytrynie i czosnku
Top
Bottom