Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak w kremowym sosie z amaretto*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kiiri" data-source="post: 1048363" data-attributes="member: 5590"><p>[ATTACH=full]58387[/ATTACH]</p><p></p><p>Swietny przepis znaleziony na blogu lol foodie. Zmienilam rodzaj grzybow i zrobilam sos na bazie smietany.</p><p><a href="http://www.lolfoodie.com/archives/2010/10/amaretto-chicken/" target="_blank">http://www.lolfoodie.com/archives/2010/10/amaretto-chicken/</a></p><p></p><p>3 polowki piersi z kurczaka, rozbite</p><p>sol i pieprz</p><p>6 lyzek swiezego serku koziego</p><p>3 plasterki prosciutto</p><p>4 lyzki masla</p><p>maka</p><p>150g grzybkow shiitake</p><p>200ml smietanki</p><p>1 lyzka koncentratu bulionu z kurczaka</p><p>2-3 lyzki amaretto</p><p>posiekany tymianek</p><p></p><p>1. Piersi posolic, popieprzyc. Na kazdej piersi rozsmarowac 2 lyzki serka koziego i ulozyc plasterek prosciutto. Zwinac piers w roladke i zwiazac nicia lub wykalaczkami. </p><p></p><p>2. Rozgrzac patelnie, rozpuscic lyzke masla, obsmazyc grzyby. Przelozyc na osobny talerz.</p><p></p><p>3. Dodac reszte masla na patelnie. Roladki obtoczyc w mace i obsmazyc ze wszystkich stron pod przykryta patelnia. Przeniesc na talerz z grzybami.</p><p></p><p>4. Zdjac patelnie z ognia. Dodac smietanke, koncentrat przemieszac i postawic na ogien. Podgrzac az sie zagotuje. Mieszac i przeskrobac lopatka spod zeby odczepic to co przywarlo i wmieszac to w sos. Zmniejszyc ogien, dodac amaretto i gotowac jeszcze z 5 min. Wrzucic grzyby, kurczaka, podgrzac. Podawac posypane tymiankiem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kiiri, post: 1048363, member: 5590"] [ATTACH=full]58387[/ATTACH] Swietny przepis znaleziony na blogu lol foodie. Zmienilam rodzaj grzybow i zrobilam sos na bazie smietany. [URL="http://www.lolfoodie.com/archives/2010/10/amaretto-chicken/"]http://www.lolfoodie.com/archives/2010/10/amaretto-chicken/[/URL] 3 polowki piersi z kurczaka, rozbite sol i pieprz 6 lyzek swiezego serku koziego 3 plasterki prosciutto 4 lyzki masla maka 150g grzybkow shiitake 200ml smietanki 1 lyzka koncentratu bulionu z kurczaka 2-3 lyzki amaretto posiekany tymianek 1. Piersi posolic, popieprzyc. Na kazdej piersi rozsmarowac 2 lyzki serka koziego i ulozyc plasterek prosciutto. Zwinac piers w roladke i zwiazac nicia lub wykalaczkami. 2. Rozgrzac patelnie, rozpuscic lyzke masla, obsmazyc grzyby. Przelozyc na osobny talerz. 3. Dodac reszte masla na patelnie. Roladki obtoczyc w mace i obsmazyc ze wszystkich stron pod przykryta patelnia. Przeniesc na talerz z grzybami. 4. Zdjac patelnie z ognia. Dodac smietanke, koncentrat przemieszac i postawic na ogien. Podgrzac az sie zagotuje. Mieszac i przeskrobac lopatka spod zeby odczepic to co przywarlo i wmieszac to w sos. Zmniejszyc ogien, dodac amaretto i gotowac jeszcze z 5 min. Wrzucic grzyby, kurczaka, podgrzac. Podawac posypane tymiankiem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak w kremowym sosie z amaretto*
Top
Bottom