Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak w orzechach
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tillandsja" data-source="post: 50384" data-attributes="member: 222"><p><strong>KURCZAK W ORZECHACH</strong> </p><p></p><p>*600g filetów z piersi kurczaka lub polędwiczki drobiowe </p><p>*150g łuskanych orzechów (może być sezam, orzechy laskowe, migdały w płatkach, wiórki kokosowe) </p><p>* 2 białka </p><p>* 2 łyżki mąki ziemniaczanej </p><p>* sól </p><p>* pieprz </p><p>* cukier </p><p>* olej najlepiej słonecznikowy </p><p></p><p>Orzechy drobno siekamy. Filety kroimy w paski jak do strogonoffa, czyli w paski 1x6 cm. Białka ubijamy na sztywno, poczym dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz szczyptę cukru i chwilę miksujemy, by wszystkie połączyło się w jednolitą masę. Filety solimy i doprawiamy pieprzem. Maczamy w ubitej masie i obtaczamy w czym mamy czyli orzechy, migdały, sezam. Jeżeli przygotujemy tę potrawę na przyjęcie, można po trochu obtoczyć w podanych produktach, a wówczas z jednej potraw powstanie kilka jej mutacji . Smażymy najlepiej w woku na glębokim mocno rozgrzanym tłuszczu na zloty kolor. Nadmiar tłuszczu odsączamy na ręczniku papierowym.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tillandsja, post: 50384, member: 222"] [B]KURCZAK W ORZECHACH[/B] *600g filetów z piersi kurczaka lub polędwiczki drobiowe *150g łuskanych orzechów (może być sezam, orzechy laskowe, migdały w płatkach, wiórki kokosowe) * 2 białka * 2 łyżki mąki ziemniaczanej * sól * pieprz * cukier * olej najlepiej słonecznikowy Orzechy drobno siekamy. Filety kroimy w paski jak do strogonoffa, czyli w paski 1x6 cm. Białka ubijamy na sztywno, poczym dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz szczyptę cukru i chwilę miksujemy, by wszystkie połączyło się w jednolitą masę. Filety solimy i doprawiamy pieprzem. Maczamy w ubitej masie i obtaczamy w czym mamy czyli orzechy, migdały, sezam. Jeżeli przygotujemy tę potrawę na przyjęcie, można po trochu obtoczyć w podanych produktach, a wówczas z jednej potraw powstanie kilka jej mutacji . Smażymy najlepiej w woku na glębokim mocno rozgrzanym tłuszczu na zloty kolor. Nadmiar tłuszczu odsączamy na ręczniku papierowym. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak w orzechach
Top
Bottom