Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak w porach*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 764811" data-attributes="member: 4258"><p>Składniki:</p><p>1 podwójna pierś z kurczaka (700 - 800 gram)</p><p>2 (b. duże) lub 3 trochę mniejsze pory - jasne części</p><p>Przyprawa Delikat (czerwona)</p><p>Majonez</p><p>Bułka tarta</p><p>50 - 100 gram sera żółtego</p><p>Opcjonalnie: ziemniaki pokrojone w grube plastry</p><p>Wykonanie:</p><p>Piersi z kurczaka kroimy na kawałki ( 2,5x2,5cm), posypujemy przyprawą i odstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny. </p><p>Naczynie do zapiekania smarujemy odrobiną oleju i posypujemy bułką tartą (na dno tak sporo bułki). Pory kroimy na krążki ok. 0,7cm grubości i wykładamy na dno naczynia ( dwie warstwy naprzemiennie, aby zakryć dziury w pierwszej warstwie. </p><p>Na krążkach pora wykładamy kawałki kurczaka tak aby przylegały do siebie. </p><p>[ATTACH=full]34025[/ATTACH]</p><p>Mięso smarujemy majonezem (dokładnie ale nie za dużo majonezu). </p><p>[ATTACH=full]34026[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]34027[/ATTACH]</p><p></p><p>Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 1 godz. 15 minut. Na 10-15 minut przed końcem pieczenia posypujemy całość utartym serem żółtym .</p><p></p><p>[ATTACH=full]34028[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]34029[/ATTACH]</p><p></p><p>Czasami na spód daję ziemniaki pokrojone w grube plastry i na nich układam krążki pora. Wtedy mam cały obiad w jednym naczyniu</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 764811, member: 4258"] Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka (700 - 800 gram) 2 (b. duże) lub 3 trochę mniejsze pory - jasne części Przyprawa Delikat (czerwona) Majonez Bułka tarta 50 - 100 gram sera żółtego Opcjonalnie: ziemniaki pokrojone w grube plastry Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na kawałki ( 2,5x2,5cm), posypujemy przyprawą i odstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny. Naczynie do zapiekania smarujemy odrobiną oleju i posypujemy bułką tartą (na dno tak sporo bułki). Pory kroimy na krążki ok. 0,7cm grubości i wykładamy na dno naczynia ( dwie warstwy naprzemiennie, aby zakryć dziury w pierwszej warstwie. Na krążkach pora wykładamy kawałki kurczaka tak aby przylegały do siebie. [ATTACH=full]34025[/ATTACH] Mięso smarujemy majonezem (dokładnie ale nie za dużo majonezu). [ATTACH=full]34026[/ATTACH] [ATTACH=full]34027[/ATTACH] Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 1 godz. 15 minut. Na 10-15 minut przed końcem pieczenia posypujemy całość utartym serem żółtym . [ATTACH=full]34028[/ATTACH] [ATTACH=full]34029[/ATTACH] Czasami na spód daję ziemniaki pokrojone w grube plastry i na nich układam krążki pora. Wtedy mam cały obiad w jednym naczyniu [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak w porach*
Top
Bottom