Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak w Redds'ie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sha" data-source="post: 564358" data-attributes="member: 1282"><p>Kurczak (ja robiłam z podwójnej piersi), masło, olej do smażenia, 2 cebulki </p><p>(najlepiej szalotki), butelka piwa jabłkowego ( Redd's), ok. 30 dkg pieczarek, kubek kwaśnej śmietany (ok. 200 ml), jabłka, natka pietruszki.</p><p></p><p>Kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić solą i pieprzem. Rozgrzać na patelni trochę </p><p>masła i oleju i obsmażyć kurczaka z obu stron. W garnku zeszklić posiekaną cebulę na </p><p>maśle, przełożyć kurczaka i zalać piwem. Dusić ok. 15 min. odwracając </p><p>kurczaka od czasu do czasu. Pieczarki pokroić na plasterki i podsmażyć na maśle do </p><p>miękkości. Kurczaka wyjąć z sosu piwnego do innego naczynia. Do garnka z piwem i </p><p>cebulą wrzucić podsmażone pieczarki i wlać śmietanę. Sos gotować ok 10-15 min. aż </p><p>odparuje nadmiar wody, a sos się zagęści. Doprawić go solą i pieprzem.</p><p>Kiedy sos będzie gotowy, wrzucić z powrotem kurczaka i dusić razem ok. 5 min.</p><p>Obrane jabłka obrać, wydrążyć i pokroić w dość grube plastry. Obsmażyć na maśle </p><p>(najlepiej sklarowanym) z obu stron.</p><p>Kurczaka w sosie posypać natką pietruszki i podawać z plastrami jabłka. </p><p></p><p>źródło : forum.gazeta.pl</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sha, post: 564358, member: 1282"] Kurczak (ja robiłam z podwójnej piersi), masło, olej do smażenia, 2 cebulki (najlepiej szalotki), butelka piwa jabłkowego ( Redd's), ok. 30 dkg pieczarek, kubek kwaśnej śmietany (ok. 200 ml), jabłka, natka pietruszki. Kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić solą i pieprzem. Rozgrzać na patelni trochę masła i oleju i obsmażyć kurczaka z obu stron. W garnku zeszklić posiekaną cebulę na maśle, przełożyć kurczaka i zalać piwem. Dusić ok. 15 min. odwracając kurczaka od czasu do czasu. Pieczarki pokroić na plasterki i podsmażyć na maśle do miękkości. Kurczaka wyjąć z sosu piwnego do innego naczynia. Do garnka z piwem i cebulą wrzucić podsmażone pieczarki i wlać śmietanę. Sos gotować ok 10-15 min. aż odparuje nadmiar wody, a sos się zagęści. Doprawić go solą i pieprzem. Kiedy sos będzie gotowy, wrzucić z powrotem kurczaka i dusić razem ok. 5 min. Obrane jabłka obrać, wydrążyć i pokroić w dość grube plastry. Obsmażyć na maśle (najlepiej sklarowanym) z obu stron. Kurczaka w sosie posypać natką pietruszki i podawać z plastrami jabłka. źródło : forum.gazeta.pl [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak w Redds'ie
Top
Bottom