Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak w sosie ananasowym.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="choco" data-source="post: 61120" data-attributes="member: 53"><p>1 duża, podwójna pierś z kurczaka</p><p>1 cebula</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>2 łyżki oleju</p><p>5 plastrów ananasa z puszki</p><p>100 ml zalewy z ananasów</p><p>sól, pieprz</p><p>1/4 łyżeczki pieprzu cayenne</p><p>1/2 łyżki sosu sojowego</p><p>czubata łyżeczka mąki</p><p>1/2 łyżeczki kurkumy</p><p>łyżka suszonego estragonu</p><p></p><p>Mięso pokroić w kostkę. Obsmażyć na gorącym oleju. Zmniejszyć gaz i dodać cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w plasterki. Zeszklić. Podlać zalewą z ananasów i dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 - 30 minut aż mięso będzie miękkie.</p><p>Dodać pokrojonego w niewielkie kawałki ananasa, sos sojowy, sól, pieprz i pieprz cayenne.</p><p>Dusić jeszcze ok. 5 - 10 minut.</p><p>Mąkę dokładnie wymieszać z kilkoma łyżkami wody i kurkumą. Wlać do mięsa i gotować aż sos zgęstnieje. Dodać estragon. Wymieszać.</p><p>Podawać np. z ryżem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="choco, post: 61120, member: 53"] 1 duża, podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju 5 plastrów ananasa z puszki 100 ml zalewy z ananasów sól, pieprz 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne 1/2 łyżki sosu sojowego czubata łyżeczka mąki 1/2 łyżeczki kurkumy łyżka suszonego estragonu Mięso pokroić w kostkę. Obsmażyć na gorącym oleju. Zmniejszyć gaz i dodać cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w plasterki. Zeszklić. Podlać zalewą z ananasów i dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 - 30 minut aż mięso będzie miękkie. Dodać pokrojonego w niewielkie kawałki ananasa, sos sojowy, sól, pieprz i pieprz cayenne. Dusić jeszcze ok. 5 - 10 minut. Mąkę dokładnie wymieszać z kilkoma łyżkami wody i kurkumą. Wlać do mięsa i gotować aż sos zgęstnieje. Dodać estragon. Wymieszać. Podawać np. z ryżem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak w sosie ananasowym.
Top
Bottom