Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak w sosie brzoskwiniowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Izolda" data-source="post: 1539684" data-attributes="member: 1443"><p>Taka tam radosna twórczość, mało czasochłonna a bardzo smaczna, wpisuję na prośbę Joanny.</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>500g udek z kurczaka bez skóry i kości lub polędwiczek z kurczaka </p><p>1 słoik (220g) dżemu brzoskwiniowego (ja używam Łowicz 100% owoców)</p><p>1-2 łyżki octu winnego </p><p>1 ząbek czosnku</p><p>sól, pieprz, solidna szczypta tymianku</p><p>oliwa do smażenia</p><p><strong></strong></p><p><strong>Sposób wykonania:</strong></p><p>Mięso przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem, z tym ostatnim uważać by nie zdominował smaku potrawy. Rozgrzać oliwę na patelni, krótko obsmażyć mięso (ważne zwłaszcza przy polędwiczkach, mięso ma być białe z wierzchu, ale jeszcze surowe w środku, przeciągnięte będzie suche), przełożyć na talerz, na tą samą patelnię przełożyć dżem, czosnek i ocet winny do smaku, zagotować, z powrotem wrzucić mięso, przykryć pokrywką i dusić 5 minut.</p><p><strong></strong></p><p><strong>Moje uwagi:</strong></p><p>Jeśli danie robię z udkami, kroję je na kawałki jednego kęsa, dzięki temu czas obróbki jest krótszy, a mięso lepiej przechodzi smakiem sosu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Izolda, post: 1539684, member: 1443"] Taka tam radosna twórczość, mało czasochłonna a bardzo smaczna, wpisuję na prośbę Joanny. [B]Składniki:[/B] 500g udek z kurczaka bez skóry i kości lub polędwiczek z kurczaka 1 słoik (220g) dżemu brzoskwiniowego (ja używam Łowicz 100% owoców) 1-2 łyżki octu winnego 1 ząbek czosnku sól, pieprz, solidna szczypta tymianku oliwa do smażenia [B] Sposób wykonania:[/B] Mięso przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem, z tym ostatnim uważać by nie zdominował smaku potrawy. Rozgrzać oliwę na patelni, krótko obsmażyć mięso (ważne zwłaszcza przy polędwiczkach, mięso ma być białe z wierzchu, ale jeszcze surowe w środku, przeciągnięte będzie suche), przełożyć na talerz, na tą samą patelnię przełożyć dżem, czosnek i ocet winny do smaku, zagotować, z powrotem wrzucić mięso, przykryć pokrywką i dusić 5 minut. [B] Moje uwagi:[/B] Jeśli danie robię z udkami, kroję je na kawałki jednego kęsa, dzięki temu czas obróbki jest krótszy, a mięso lepiej przechodzi smakiem sosu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak w sosie brzoskwiniowym
Top
Bottom