Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Kurczak w sosie letnim
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cantiq" data-source="post: 723410" data-attributes="member: 4238"><p>[ATTACH=full]28318[/ATTACH]</p><p></p><p><em><strong>Co potrzeba?</strong></em></p><p><em></em></p><p><em>2 pojedyncze piersi z kurczaka</em></p><p><em>2-3 łyżki oleju</em></p><p><em>1 większa cukinia ewentualnie 4 ogórki</em></p><p><em>1 jabłko</em></p><p><em>1 biała cebula</em></p><p><em>średniej wielkości por</em></p><p><em>2 gałązki zielonego selera</em></p><p><em>szklanka śmietany 30%</em></p><p><em>kostki knorr : majerankowa i czosnkowa</em></p><p><em>sól, cukier, pieprz, sok z cytryny</em></p><p></p><p>Kurczaka kroimy w drobne paseczki, wrzucamy na patelnię aby je zarumienić. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, jabłko skrojone w plasterki z półćwiartek, cukinię pokrojoną w grubą kostkę i skropioną sokiem z cytryny, pokrojonego pora, posiekane gałązki selera i dusimy pod przykryciem przez 15 minut dodając pieprz i odrobinę cukru.</p><p></p><p>Po 15 minutach rozkruszamy kostki knorr'a, dodajemy do duszących się warzyw i zalewamy je szklanką śmietany. Redukujemy aż do uzyskania konsystencji delikatnego sosu.</p><p>Po redukcji solimy ( jako, że kostki knorra są dość słone, dlatego lepiej zrobić to na sam koniec już do smaku.), posypujemy koprem lub lubczykiem.</p><p></p><p>Kurczaka wraz z sosem podajemy do ugotowanych al dente farfareli bądź falbanek.</p><p></p><p><strong><em>Sałatka:</em></strong></p><p>[ATTACH=full]28317[/ATTACH]</p><p>Sałata karbowana</p><p>2 ogórki</p><p>1 duży pomidor malinowy</p><p>pół cebuli</p><p></p><p>Sos balsamico.</p><p>3 łyżki wody</p><p>3 łyżki oliwy z oliwek</p><p>na koniec noża sól, pieprz, cukier</p><p>3 łyżeczki octu balstamicznego.</p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cantiq, post: 723410, member: 4238"] [ATTACH=full]28318[/ATTACH] [I][B]Co potrzeba?[/B][/I] [I] 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2-3 łyżki oleju 1 większa cukinia ewentualnie 4 ogórki 1 jabłko 1 biała cebula średniej wielkości por 2 gałązki zielonego selera szklanka śmietany 30% kostki knorr : majerankowa i czosnkowa sól, cukier, pieprz, sok z cytryny[/I] Kurczaka kroimy w drobne paseczki, wrzucamy na patelnię aby je zarumienić. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, jabłko skrojone w plasterki z półćwiartek, cukinię pokrojoną w grubą kostkę i skropioną sokiem z cytryny, pokrojonego pora, posiekane gałązki selera i dusimy pod przykryciem przez 15 minut dodając pieprz i odrobinę cukru. Po 15 minutach rozkruszamy kostki knorr'a, dodajemy do duszących się warzyw i zalewamy je szklanką śmietany. Redukujemy aż do uzyskania konsystencji delikatnego sosu. Po redukcji solimy ( jako, że kostki knorra są dość słone, dlatego lepiej zrobić to na sam koniec już do smaku.), posypujemy koprem lub lubczykiem. Kurczaka wraz z sosem podajemy do ugotowanych al dente farfareli bądź falbanek. [B][I]Sałatka:[/I][/B] [ATTACH=full]28317[/ATTACH] Sałata karbowana 2 ogórki 1 duży pomidor malinowy pół cebuli Sos balsamico. 3 łyżki wody 3 łyżki oliwy z oliwek na koniec noża sól, pieprz, cukier 3 łyżeczki octu balstamicznego. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Kurczak w sosie letnim
Top
Bottom