Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak w sosie musztardowo-sezamowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="aga-a" data-source="post: 809426" data-attributes="member: 709"><p>Przepis ten odkryłam poszukując jakiegoś pomysłu na kurczaka z sezamem. Pochodzi z <a href="http://kulinarnie1.blogspot.com/2007/10/kurczak-w-sosie-musztardowo-sezamowym.html" target="_blank">bloga alexandry</a></p><p>Podaję go bo jest naprawdę warty wypróbowania, mam nadzieje, ze nie powielam tematu.</p><p></p><p>Kurczak w sosie musztardowo-sezamowym<strong> <u>za Alexandrą</u></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">4 połówki piersi z kurczak (bez kości)</li> <li data-xf-list-type="ul">2 łyżki oliwy z oliwek</li> <li data-xf-list-type="ul">2-3 łyżeczki ziaren sezamu</li> <li data-xf-list-type="ul">2/3 szklanki rosołu z kurczaka</li> <li data-xf-list-type="ul">2 łyżeczki musztardy Dijon</li> <li data-xf-list-type="ul">1 łyżeczka mąki kukurydzianej</li> <li data-xf-list-type="ul">sól, pieprz</li> </ul><p>Piersi włożyć do foliowej torebki i &quot;utłuc&quot; trochę. Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek i dodać sezam, trzymać go około 1 minuty na średnim ogniu. Dodać piersi z kurczaka lekko oprószone solą i pieprzem. Smażyć przez około 10 minut, aż piersi z kurczaka zbrązowieją. Odstawić z ognia. W miscece połączyć rosół, musztardę i mąkę kukurydzianą. Powoli wlewać do kurczaka. Postawić z powrotem na ogniu, mieszać, trzymać aż sos zgęstnieje. Gotować jeszcze około 1-2 minut.</p><p></p><p>Podałam go z <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3393&hl=sezam" target="_blank">ryżem sezamowym Bajaderki</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aga-a, post: 809426, member: 709"] Przepis ten odkryłam poszukując jakiegoś pomysłu na kurczaka z sezamem. Pochodzi z [URL="http://kulinarnie1.blogspot.com/2007/10/kurczak-w-sosie-musztardowo-sezamowym.html"]bloga alexandry[/URL] Podaję go bo jest naprawdę warty wypróbowania, mam nadzieje, ze nie powielam tematu. Kurczak w sosie musztardowo-sezamowym[B] [U]za Alexandrą[/U][/B] [LIST][*]4 połówki piersi z kurczak (bez kości) [*]2 łyżki oliwy z oliwek [*]2-3 łyżeczki ziaren sezamu [*]2/3 szklanki rosołu z kurczaka [*]2 łyżeczki musztardy Dijon [*]1 łyżeczka mąki kukurydzianej [*]sól, pieprz [/LIST] Piersi włożyć do foliowej torebki i "utłuc" trochę. Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek i dodać sezam, trzymać go około 1 minuty na średnim ogniu. Dodać piersi z kurczaka lekko oprószone solą i pieprzem. Smażyć przez około 10 minut, aż piersi z kurczaka zbrązowieją. Odstawić z ognia. W miscece połączyć rosół, musztardę i mąkę kukurydzianą. Powoli wlewać do kurczaka. Postawić z powrotem na ogniu, mieszać, trzymać aż sos zgęstnieje. Gotować jeszcze około 1-2 minut. Podałam go z [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3393&hl=sezam"]ryżem sezamowym Bajaderki[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak w sosie musztardowo-sezamowym*
Top
Bottom