- Wrz 30, 2007
- 3,567
- 0
- 0
Zmienilam nieco przepis stad: http://newfinmysoup.blogspot.com/2010/08/c...th-mustard.html
400g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostke
sol i pieprz
maslo (do smazenia)
pol duzej cebuli, drobno posiekanej
250g grzybow, najlepiej lesnych, ja dalam male brazowe pieczarki
4 zabki czosnku, przecisniete przez prase
100ml wina Madeira (slodkie, wysokoprocentowe wino)
200g serka mascarpone
2 lyzki musztardy
garsc drobno posiekanej natki pietruszki
1. Kurczaka osolic, popieprzyc i podsmazyc na zloto. Zdjac z patelni
2. Rozgrzac maslo i podsmazyc cebule, grzyby i czosnek. Gdy cebula sie zeszkli i grzybki poddusza dodac wino, ser mascarpone, musztarde i zminejszyc ogien. Gotowac na malym ogniu przez kilka minut. Dodac pietruszke i kurczaka. Dodac pieprz (sporo) i sol do smaku
SMACZNEGO!

400g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostke
sol i pieprz
maslo (do smazenia)
pol duzej cebuli, drobno posiekanej
250g grzybow, najlepiej lesnych, ja dalam male brazowe pieczarki
4 zabki czosnku, przecisniete przez prase
100ml wina Madeira (slodkie, wysokoprocentowe wino)
200g serka mascarpone
2 lyzki musztardy
garsc drobno posiekanej natki pietruszki
1. Kurczaka osolic, popieprzyc i podsmazyc na zloto. Zdjac z patelni
2. Rozgrzac maslo i podsmazyc cebule, grzyby i czosnek. Gdy cebula sie zeszkli i grzybki poddusza dodac wino, ser mascarpone, musztarde i zminejszyc ogien. Gotowac na malym ogniu przez kilka minut. Dodac pietruszke i kurczaka. Dodac pieprz (sporo) i sol do smaku
SMACZNEGO!
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: