Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak w sosie z Madeiry i mascarpone*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kiiri" data-source="post: 1128463" data-attributes="member: 5590"><p>Zmienilam nieco przepis stad: <a href="http://newfinmysoup.blogspot.com/2010/08/cooking-with-wine-chicken-with-mustard.html" target="_blank">http://newfinmysoup.blogspot.com/2010/08/c...th-mustard.html</a></p><p></p><p>[ATTACH=full]63743[/ATTACH]</p><p></p><p>400g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostke</p><p>sol i pieprz</p><p>maslo (do smazenia)</p><p></p><p>pol duzej cebuli, drobno posiekanej</p><p>250g grzybow, najlepiej lesnych, ja dalam male brazowe pieczarki</p><p>4 zabki czosnku, przecisniete przez prase</p><p>100ml wina Madeira (slodkie, wysokoprocentowe wino)</p><p>200g serka mascarpone</p><p>2 lyzki musztardy</p><p>garsc drobno posiekanej natki pietruszki</p><p></p><p>1. Kurczaka osolic, popieprzyc i podsmazyc na zloto. Zdjac z patelni</p><p>2. Rozgrzac maslo i podsmazyc cebule, grzyby i czosnek. Gdy cebula sie zeszkli i grzybki poddusza dodac wino, ser mascarpone, musztarde i zminejszyc ogien. Gotowac na malym ogniu przez kilka minut. Dodac pietruszke i kurczaka. Dodac pieprz (sporo) i sol do smaku</p><p></p><p></p><p>SMACZNEGO!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kiiri, post: 1128463, member: 5590"] Zmienilam nieco przepis stad: [URL="http://newfinmysoup.blogspot.com/2010/08/cooking-with-wine-chicken-with-mustard.html"]http://newfinmysoup.blogspot.com/2010/08/c...th-mustard.html[/URL] [ATTACH=full]63743[/ATTACH] 400g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostke sol i pieprz maslo (do smazenia) pol duzej cebuli, drobno posiekanej 250g grzybow, najlepiej lesnych, ja dalam male brazowe pieczarki 4 zabki czosnku, przecisniete przez prase 100ml wina Madeira (slodkie, wysokoprocentowe wino) 200g serka mascarpone 2 lyzki musztardy garsc drobno posiekanej natki pietruszki 1. Kurczaka osolic, popieprzyc i podsmazyc na zloto. Zdjac z patelni 2. Rozgrzac maslo i podsmazyc cebule, grzyby i czosnek. Gdy cebula sie zeszkli i grzybki poddusza dodac wino, ser mascarpone, musztarde i zminejszyc ogien. Gotowac na malym ogniu przez kilka minut. Dodac pietruszke i kurczaka. Dodac pieprz (sporo) i sol do smaku SMACZNEGO! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak w sosie z Madeiry i mascarpone*
Top
Bottom