Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak w stylu bałkańskim pod serową pierzynką*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1070099" data-attributes="member: 2721"><p>[ATTACH=full]59830[/ATTACH]</p><p></p><p>2 filety z piersi kurczaka</p><p>2 cebule</p><p>1/2 dużej papryki czerwonej</p><p>2 łyżki ajvaru + 1 do mięsa</p><p>1/2 łyżeczki papryki słodkiej</p><p>1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego</p><p>1 łyżeczka majeranku</p><p></p><p>2 plastry sera żółtego</p><p>2 łyżeczki majonezu</p><p></p><p>Filety umyć i lekko rozbić. natrzeć łyżką ajvaru. Odstawić.</p><p>Przygotować warzywa: cebulę obrać i posiekać w kostkę. Paprykę pokroić w kostkę. Cebulę podsmażyć na łyżce oleju. Kiedy będzie szklista, dodać paprykę i chwilę smażyć razem. Następnie dodać 2 łyżki ajvaru i przyprawy. Chwile dusić.</p><p></p><p>Filety ułożyć w naczyniu do zapiekania. Na filetach ułożyć warstwę warzyw. Na każdym filecie położyć plasterek sera, i posmarować łyżeczką majonezu.</p><p></p><p>Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200-220 st, aż ser będzie złoty.</p><p></p><p></p><p>Jest to wariacja na temat mojego <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=23633" target="_blank">kurczaka serowo-musztardowego</a>, jednak na tyle inna od oryginału, ze stanowi już oddzielny przepis. Przepyszne i szybkie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1070099, member: 2721"] [ATTACH=full]59830[/ATTACH] 2 filety z piersi kurczaka 2 cebule 1/2 dużej papryki czerwonej 2 łyżki ajvaru + 1 do mięsa 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka majeranku 2 plastry sera żółtego 2 łyżeczki majonezu Filety umyć i lekko rozbić. natrzeć łyżką ajvaru. Odstawić. Przygotować warzywa: cebulę obrać i posiekać w kostkę. Paprykę pokroić w kostkę. Cebulę podsmażyć na łyżce oleju. Kiedy będzie szklista, dodać paprykę i chwilę smażyć razem. Następnie dodać 2 łyżki ajvaru i przyprawy. Chwile dusić. Filety ułożyć w naczyniu do zapiekania. Na filetach ułożyć warstwę warzyw. Na każdym filecie położyć plasterek sera, i posmarować łyżeczką majonezu. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200-220 st, aż ser będzie złoty. Jest to wariacja na temat mojego [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=23633"]kurczaka serowo-musztardowego[/URL], jednak na tyle inna od oryginału, ze stanowi już oddzielny przepis. Przepyszne i szybkie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak w stylu bałkańskim pod serową pierzynką*
Top
Bottom