Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak z cytryną i czosnkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1333879" data-attributes="member: 421"><p><span style="font-size: 26px"><strong><span style="color: #556B2F">Kurczak z cytryną i czosnkiem</span></strong></span></p><p></p><p>Przepis podpatrzony na rosyjskiej stronce Cook-talk - autorką jest Belochka.</p><p></p><p>[ATTACH=full]76277[/ATTACH]</p><p></p><p>* 8 udek</p><p>* 2,5 szklanki bulionu drobiowego</p><p>* 20 ząbków czosnku</p><p>* 2 łyżki masła</p><p>* 1 łyżka oliwy</p><p>* 1 cytryna obrana ze skórki,pokrojona w plastry</p><p>* 2 łyżki mąki</p><p>* 2/3 szklanki białego, wytrawnego wina</p><p>* sól,pieprz</p><p></p><p>Na patelni rozgrzać masło z olejem,obsmażyć udka a pod koniec dodać obrany czosnek i jeszcze trochę podsmażyć.</p><p>Obsmażone udka wyłożyć do ogniotrwałego naczynia,rozłożyć na nich czosnek i cytrynę.</p><p></p><p>Na patelni na której podsmażaliśmy udka podrumienić 2 ł mąki,mieszając około 1 minuty.</p><p>Dodać wino,bulion,mieszać i doprowadzić do zagotowania i zagęszczenia sosu.</p><p>Przyprawić solą i pieprzem do smaku-przecedzić.</p><p></p><p>Wylać sos na udka,przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika na 45 minut-190 C.</p><p></p><p>Podawać z ziemniakami lub ryżem,posypać natką pietruszki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1333879, member: 421"] [SIZE=12][B][COLOR=#556B2F]Kurczak z cytryną i czosnkiem[/COLOR][/B][/SIZE] Przepis podpatrzony na rosyjskiej stronce Cook-talk - autorką jest Belochka. [ATTACH=full]76277[/ATTACH] * 8 udek * 2,5 szklanki bulionu drobiowego * 20 ząbków czosnku * 2 łyżki masła * 1 łyżka oliwy * 1 cytryna obrana ze skórki,pokrojona w plastry * 2 łyżki mąki * 2/3 szklanki białego, wytrawnego wina * sól,pieprz Na patelni rozgrzać masło z olejem,obsmażyć udka a pod koniec dodać obrany czosnek i jeszcze trochę podsmażyć. Obsmażone udka wyłożyć do ogniotrwałego naczynia,rozłożyć na nich czosnek i cytrynę. Na patelni na której podsmażaliśmy udka podrumienić 2 ł mąki,mieszając około 1 minuty. Dodać wino,bulion,mieszać i doprowadzić do zagotowania i zagęszczenia sosu. Przyprawić solą i pieprzem do smaku-przecedzić. Wylać sos na udka,przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika na 45 minut-190 C. Podawać z ziemniakami lub ryżem,posypać natką pietruszki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak z cytryną i czosnkiem
Top
Bottom