Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak z kalarepką
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 859518" data-attributes="member: 10341"><p>Danie jest bardzo proste, powiedziałabym nawet, że banalne, ale jest też to jakiś pomysł na lekkostrawny obiad. Zaczęło się od tego, że musiałam zrobić obiad prawie dietetyczny, na którego przygotowanie miałam nieco ponad godzinę, łącznie z zakupami. Nie jadam piersi kurzych, ale nic innego nie przyszło mi do głowy. Kupiłam więc dla 2 osób:</p><p><strong></strong></p><p><strong>[ATTACH=full]41993[/ATTACH]</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Składniki</strong></p><p>1 podwójną pierś kurczaka</p><p>2 kalarepki</p><p>przyprawę grillową</p><p>masło do duszenia</p><p>sól i cukier do smaku</p><p>białe wino półwytrawne do podlania mięsa</p><p>koperek</p><p></p><p>Oczywiście wszystkiego nie kupowałam, bo większość produktów miałam w domu, chodziło mi o wyszczególnienie wszystkich składników. Kalarepkę obrałam i pokroiłam w dość grube słupki. Zalałam ją w rondelku niewielką ilością wody z dodatkiem soli, cukru do smaku i łyżki masła. Na wolnym ogniu dusiłam do miękkości, aż sos prawie się wygotował i jarzyna pozostała w aromatycznym maśle. Pierś kurczaka rozdzieliłam na dwie połówki, oprószyłam przyprawą grillową, bo tylko taką miałam w domu, osmażyłam na maśle i podlałam winem. Dusiłam pod przykryciem tyle czasu, ile potrzebowałam na ugotowanie młodych kartofelków. Sos trochę się zredukował i nabrał odpowiedniego smaku. W rezultacie, w wyznaczonym czasie, podałam kurczaka z kartofelkami z koperkiem i duszoną kalarepką. Przepraszam za niezbyt estetycznie pobrudzony sosem talerz, ale bardzo się spieszyłam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 859518, member: 10341"] Danie jest bardzo proste, powiedziałabym nawet, że banalne, ale jest też to jakiś pomysł na lekkostrawny obiad. Zaczęło się od tego, że musiałam zrobić obiad prawie dietetyczny, na którego przygotowanie miałam nieco ponad godzinę, łącznie z zakupami. Nie jadam piersi kurzych, ale nic innego nie przyszło mi do głowy. Kupiłam więc dla 2 osób: [B] [ATTACH=full]41993[/ATTACH] Składniki[/B] 1 podwójną pierś kurczaka 2 kalarepki przyprawę grillową masło do duszenia sól i cukier do smaku białe wino półwytrawne do podlania mięsa koperek Oczywiście wszystkiego nie kupowałam, bo większość produktów miałam w domu, chodziło mi o wyszczególnienie wszystkich składników. Kalarepkę obrałam i pokroiłam w dość grube słupki. Zalałam ją w rondelku niewielką ilością wody z dodatkiem soli, cukru do smaku i łyżki masła. Na wolnym ogniu dusiłam do miękkości, aż sos prawie się wygotował i jarzyna pozostała w aromatycznym maśle. Pierś kurczaka rozdzieliłam na dwie połówki, oprószyłam przyprawą grillową, bo tylko taką miałam w domu, osmażyłam na maśle i podlałam winem. Dusiłam pod przykryciem tyle czasu, ile potrzebowałam na ugotowanie młodych kartofelków. Sos trochę się zredukował i nabrał odpowiedniego smaku. W rezultacie, w wyznaczonym czasie, podałam kurczaka z kartofelkami z koperkiem i duszoną kalarepką. Przepraszam za niezbyt estetycznie pobrudzony sosem talerz, ale bardzo się spieszyłam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak z kalarepką
Top
Bottom