Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Kurczak z makaronem na Shanghai art
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1506536" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Kurczak z makaronem na Shanghai art</strong></span></p><p>albo <strong><span style="font-size: 26px">Chinski makaron z kurczakiem z woka</span></strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]87611[/ATTACH]</p><p></p><p>1 łyżeczka oleju sezamowego</p><p>60 ml sosu sojowego</p><p>2 łyżki sosu ostrygowego</p><p>250 g piersi z kurczaka pokrojonej w drobne paseczki</p><p>8 grzybków shitake pokrojonych w plasterki</p><p>200 ml bulionu</p><p>1 łyżeczka cukru</p><p>1 łyżeczka soli</p><p>300 g Shanghai-makaronu</p><p>2 łyżeczki oliwy</p><p>1 ząbek czosnku posiekany w cienkie krążki</p><p>2 kopiate łyżeczki startego imbiru</p><p>1 łodyga selera w cieniutkie paseczki pokrojona</p><p>1 mały por pokrojony w talarki</p><p>150 g chinskiej kapusty pokrojony w większe kawałki</p><p>50 g bambusa pokrojonego w cieniutkie kawałeczki</p><p>8 zielonych cebulek (dymek) pokrojonych</p><p></p><p>1.Olej sezamowy 1 łyżkę sosu sojowego i ostrygowego mieszamy z pokrojonym mięsem i odstawiamy na 30 minut.</p><p>2.Bulion, cukier, sól i pozostały sos sojowy i ostrygowy mieszamy razem.</p><p>3.gotujemy makaron i przelewamy go zimną wodą.</p><p>4.Mocno rozgrzewamy wok. Dodajemy łyżkę oliwy i przez 1 minutę smażymy kurczaka. Kurczaka odkładamy na talerz.</p><p>5.Do woka dodajemy drugą łyżkę oleju i na nim smażymy czosnek imbir,seler,por. Po 2 minutach dodajemy kapustę i grzybki. Smażymy następne 2 minuty.</p><p>6.Dodajemy ugotowany makaron,kawałki kurczaka, posiekaną dymkę i zalewamy bulionem. Gotujemy na mniejszym ogniu przez 5 minut.</p><p>7. Serwujemy na gorąco.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1506536, member: 140"] [SIZE=14][B]Kurczak z makaronem na Shanghai art[/B][/SIZE] albo [B][SIZE=10]Chinski makaron z kurczakiem z woka[/SIZE][/B] [ATTACH=full]87611[/ATTACH] 1 łyżeczka oleju sezamowego 60 ml sosu sojowego 2 łyżki sosu ostrygowego 250 g piersi z kurczaka pokrojonej w drobne paseczki 8 grzybków shitake pokrojonych w plasterki 200 ml bulionu 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 300 g Shanghai-makaronu 2 łyżeczki oliwy 1 ząbek czosnku posiekany w cienkie krążki 2 kopiate łyżeczki startego imbiru 1 łodyga selera w cieniutkie paseczki pokrojona 1 mały por pokrojony w talarki 150 g chinskiej kapusty pokrojony w większe kawałki 50 g bambusa pokrojonego w cieniutkie kawałeczki 8 zielonych cebulek (dymek) pokrojonych 1.Olej sezamowy 1 łyżkę sosu sojowego i ostrygowego mieszamy z pokrojonym mięsem i odstawiamy na 30 minut. 2.Bulion, cukier, sól i pozostały sos sojowy i ostrygowy mieszamy razem. 3.gotujemy makaron i przelewamy go zimną wodą. 4.Mocno rozgrzewamy wok. Dodajemy łyżkę oliwy i przez 1 minutę smażymy kurczaka. Kurczaka odkładamy na talerz. 5.Do woka dodajemy drugą łyżkę oleju i na nim smażymy czosnek imbir,seler,por. Po 2 minutach dodajemy kapustę i grzybki. Smażymy następne 2 minuty. 6.Dodajemy ugotowany makaron,kawałki kurczaka, posiekaną dymkę i zalewamy bulionem. Gotujemy na mniejszym ogniu przez 5 minut. 7. Serwujemy na gorąco. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Kurczak z makaronem na Shanghai art
Top
Bottom