Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak z papryką i pieczarkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1457748" data-attributes="member: 2721"><p>[ATTACH=full]84684[/ATTACH]</p><p></p><p>1 podwójna pierś kurczaka</p><p>2 papryki czerwone</p><p>2 duże cebule</p><p>8 dużych pieczarek</p><p>2 duże ząbki czosnku</p><p>1 puszka pomidorów (bez skórki)</p><p>1 łyżeczka tymianku</p><p>1 łyżeczka słodkiej papryki</p><p>ostra papryka do smaku</p><p>sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku</p><p></p><p>mąka pszenna</p><p>olej do smażenia</p><p></p><p></p><p>1. Filety kurczaka pokroić w niedużą kostką. Oprószyć solą i pieprzem, wymieszać z ok. 2 łyżkami mąki, tak, by mąka je obtoczyła. Podsmażyć w dużej patelni na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju, aż będą złote. Zdjąć z patelni.</p><p></p><p>2. Na patelnię dodać pokrojoną w dużą kostkę paprykę. Smażyć kilka chwil, aż papryka zacznie mięknąć. Wówczas dodać obraną, posiekaną grubo cebulę, pokrojone w plastry pieczarki, obrany, posiekany drobno czosnek, tymianek oraz słodką paprykę. </p><p>Smażyć, aż cebula będzie szklista.</p><p></p><p>3. Dodać pomidory z puszki wraz z zalewą (jeśli pomidory są w całości, rozdrabniamy je na patelni). Wymieszać. Dusić razem 5 minut, aż część sosu odparuje i danie zgęstnieje. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ewentualnie ostrą papryką.</p><p></p><p>Można podać ze świeżym pieczywem, z ryżem lub jako sos do makaronu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1457748, member: 2721"] [ATTACH=full]84684[/ATTACH] 1 podwójna pierś kurczaka 2 papryki czerwone 2 duże cebule 8 dużych pieczarek 2 duże ząbki czosnku 1 puszka pomidorów (bez skórki) 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki ostra papryka do smaku sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku mąka pszenna olej do smażenia 1. Filety kurczaka pokroić w niedużą kostką. Oprószyć solą i pieprzem, wymieszać z ok. 2 łyżkami mąki, tak, by mąka je obtoczyła. Podsmażyć w dużej patelni na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju, aż będą złote. Zdjąć z patelni. 2. Na patelnię dodać pokrojoną w dużą kostkę paprykę. Smażyć kilka chwil, aż papryka zacznie mięknąć. Wówczas dodać obraną, posiekaną grubo cebulę, pokrojone w plastry pieczarki, obrany, posiekany drobno czosnek, tymianek oraz słodką paprykę. Smażyć, aż cebula będzie szklista. 3. Dodać pomidory z puszki wraz z zalewą (jeśli pomidory są w całości, rozdrabniamy je na patelni). Wymieszać. Dusić razem 5 minut, aż część sosu odparuje i danie zgęstnieje. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ewentualnie ostrą papryką. Można podać ze świeżym pieczywem, z ryżem lub jako sos do makaronu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak z papryką i pieczarkami
Top
Bottom