Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak z rabarbarem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1431301" data-attributes="member: 1142"><p>Pieczone w piecu kawalki kurczaka z rabarbarem.</p><p></p><p><strong>1 kurczak, pokrojony na czesci (12-16)</strong></p><p><strong>sol</strong></p><p><strong>pieprz</strong></p><p><strong>oliwa z oliwek</strong></p><p><strong>ocet balsamiczny</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>300g rabarbaru</strong></p><p><strong>3 lyzki brazowego cukru</strong></p><p><strong></strong></p><p></p><p></p><p>Pokroilam kurczaka na male czesci. Oproszylam sola i pieprzem, skropilam octem balsamicznym i oliwa. Obrocilam pare razy w marynacie. Wstawilam do lodowki.</p><p> </p><p>Piec rozgrzalam do 200C (z termoobiegiem).</p><p></p><p>Kawalki miesa ulozylam w naczyniu do pieczenia, dodam odrobine masla, wstawilam do pieca na 30-40 min (czas pieczenia zalezy od wielkosci kawalkow). </p><p>Rabarbar pokroilam na kawalki 3-4 cm, wymieszam z brazowym cukrem.</p><p></p><p>Kurczaka wyjelam z pieca i naczynia, na dno wylozylam przygotowany rabarbar, na to kawalki miesa i znow wstawilam calosc do pieca na 15 min.</p><p></p><p>Podalam z bulgurem i salatka. Pyszne.</p><p></p><p>*do marynaty mozna z powodzeniem dodac imbiru.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1431301, member: 1142"] Pieczone w piecu kawalki kurczaka z rabarbarem. [B]1 kurczak, pokrojony na czesci (12-16) sol pieprz oliwa z oliwek ocet balsamiczny 300g rabarbaru 3 lyzki brazowego cukru [/B] Pokroilam kurczaka na male czesci. Oproszylam sola i pieprzem, skropilam octem balsamicznym i oliwa. Obrocilam pare razy w marynacie. Wstawilam do lodowki. Piec rozgrzalam do 200C (z termoobiegiem). Kawalki miesa ulozylam w naczyniu do pieczenia, dodam odrobine masla, wstawilam do pieca na 30-40 min (czas pieczenia zalezy od wielkosci kawalkow). Rabarbar pokroilam na kawalki 3-4 cm, wymieszam z brazowym cukrem. Kurczaka wyjelam z pieca i naczynia, na dno wylozylam przygotowany rabarbar, na to kawalki miesa i znow wstawilam calosc do pieca na 15 min. Podalam z bulgurem i salatka. Pyszne. *do marynaty mozna z powodzeniem dodac imbiru. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak z rabarbarem
Top
Bottom