- Lip 24, 2008
- 333
- 0
- 0
1 opakowanie ryżu
2 filety z kurczaka (może być też indyk)
2 średnie papryki
1 kostka rosołowa
łyżka mąki
łyżka oleju
sól
pieprz
papryka
Pokroić kurczaka w paski. Do torebki foliowej wsypać mąkę i przyprawy, a następnie wrzucić do niej kawałki kurczaka. Całość wstrząsnąć tak, żeby kurczak dokładnie się obtoczył. Kurczaka smażyć na rozgrzanym oleju. Paprykę pokroić w paski i dodać do przyrumienionego kurczaka. Następnie podsmażyć wszystkie składniki i dodać do nich rozpuszczoną w 100 ml wody kostkę rosołową. Całość dusić do wyparowania wywaru. Doprawić do smaku przyprawami. Podawać z ryżem.

2 filety z kurczaka (może być też indyk)
2 średnie papryki
1 kostka rosołowa
łyżka mąki
łyżka oleju
sól
pieprz
papryka
Pokroić kurczaka w paski. Do torebki foliowej wsypać mąkę i przyprawy, a następnie wrzucić do niej kawałki kurczaka. Całość wstrząsnąć tak, żeby kurczak dokładnie się obtoczył. Kurczaka smażyć na rozgrzanym oleju. Paprykę pokroić w paski i dodać do przyrumienionego kurczaka. Następnie podsmażyć wszystkie składniki i dodać do nich rozpuszczoną w 100 ml wody kostkę rosołową. Całość dusić do wyparowania wywaru. Doprawić do smaku przyprawami. Podawać z ryżem.

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: