Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak z zapiekanymi pomidorami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Diabolique" data-source="post: 1009005" data-attributes="member: 10042"><p>8 udek kurczaka</p><p>30 dag tłustego twarożku</p><p>6 średnich pomidorów</p><p>1 mały jogurt naturalny</p><p>10 dag białego pieczywa</p><p>1/2 szklanki oliwy</p><p>1 pęczek natki pietruszki</p><p>5 dag żółtgo sera</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>2 łyżki masła</p><p>2 łyżki soku z cytryny</p><p>2 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p>słodka papryka</p><p></p><p>Kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Natkę opłukać. Połowę posiekać, wymieszać z łyżeczką ziół prowansalskich, solą, pieprzem i słodką papryką. Połączyć z 1/2 szklanki oliwy. Włożyć mięso do przygotowanej ziołowej mieszanki, marynować pod przykryciem około 3 godzin.</p><p>Odciąć skórkę z chleba, miąższ pokruszyć. Wymieszać z utartym żółtym serem i resztą ziół prowansalskich, doprawić masę pieprzem.</p><p>Pomidory umyć, pokroić na połówki. Rozłożyć masę serową, posypać utartym tłuszczem.</p><p>Ułożyć na blaszce porcje kurczaka, wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika. Piec pół godziny w temperaturze 200 st. C. Po 15 minutach umieścić na blasze pomidory. Posmarować kurczaka tłuszczem z pieczenia.</p><p>Obrać czosnek, przecisnąć przez praskę. Wymieszać dobrze roztarty twarożek z jogurtem i czosnkiem. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Podawać twarożek do upieczonego kurczaka.</p><p></p><p>[ATTACH=full]55107[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Diabolique, post: 1009005, member: 10042"] 8 udek kurczaka 30 dag tłustego twarożku 6 średnich pomidorów 1 mały jogurt naturalny 10 dag białego pieczywa 1/2 szklanki oliwy 1 pęczek natki pietruszki 5 dag żółtgo sera 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich sól pieprz słodka papryka Kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Natkę opłukać. Połowę posiekać, wymieszać z łyżeczką ziół prowansalskich, solą, pieprzem i słodką papryką. Połączyć z 1/2 szklanki oliwy. Włożyć mięso do przygotowanej ziołowej mieszanki, marynować pod przykryciem około 3 godzin. Odciąć skórkę z chleba, miąższ pokruszyć. Wymieszać z utartym żółtym serem i resztą ziół prowansalskich, doprawić masę pieprzem. Pomidory umyć, pokroić na połówki. Rozłożyć masę serową, posypać utartym tłuszczem. Ułożyć na blaszce porcje kurczaka, wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika. Piec pół godziny w temperaturze 200 st. C. Po 15 minutach umieścić na blasze pomidory. Posmarować kurczaka tłuszczem z pieczenia. Obrać czosnek, przecisnąć przez praskę. Wymieszać dobrze roztarty twarożek z jogurtem i czosnkiem. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Podawać twarożek do upieczonego kurczaka. [ATTACH=full]55107[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak z zapiekanymi pomidorami*
Top
Bottom