Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak zapiekany pod białym sosem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1087407" data-attributes="member: 2721"><p>Przepis z Jane Grigson's English Food. Ponieważ bardzo lubię anchois, sos był dla mnie strzałem w dziesiątkę.</p><p></p><p>[ATTACH=full]60849[/ATTACH]</p><p></p><p>Filety z piersi kurczaka</p><p><u>Na sos:</u></p><p></p><p>100 ml gęstej śmietany ( moja 18%)</p><p>1 łyżeczka ostrej musztardy</p><p>1 łyżeczka octu winnego</p><p>1 łyżeczka sosu Worcestershire</p><p>1 łyżeczka posiekanych drobno filetów anchois</p><p>1/2 łyżeczki cukru</p><p>1/2 łyżeczki soli</p><p>( dodałam jeszcze 1 łyżeczkę majonezu)</p><p></p><p>Filety lekko rozbić, natrzeć solą i pierzem. Odłożyć i przygotować sos, mieszając jego składniki.</p><p>Filety ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zalać sosem. Zapiekać ok.20 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.</p><p>W ten sam sposób można odgrzać kawałki wcześniej upieczonego kurczak.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1087407, member: 2721"] Przepis z Jane Grigson's English Food. Ponieważ bardzo lubię anchois, sos był dla mnie strzałem w dziesiątkę. [ATTACH=full]60849[/ATTACH] Filety z piersi kurczaka [U]Na sos:[/U] 100 ml gęstej śmietany ( moja 18%) 1 łyżeczka ostrej musztardy 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka sosu Worcestershire 1 łyżeczka posiekanych drobno filetów anchois 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli ( dodałam jeszcze 1 łyżeczkę majonezu) Filety lekko rozbić, natrzeć solą i pierzem. Odłożyć i przygotować sos, mieszając jego składniki. Filety ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zalać sosem. Zapiekać ok.20 min w piekarniku nagrzanym do 200 st. W ten sam sposób można odgrzać kawałki wcześniej upieczonego kurczak. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak zapiekany pod białym sosem*
Top
Bottom