Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczę w pomarańczówce po wietnamsku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 60084" data-attributes="member: 49"><p><strong>Kurczę w pomarańczówce po wietnamsku </strong> </p><p></p><p>1 kurczak (ok. 1250 g), </p><p>4 pomarańcze, </p><p>1 szklanka bulionu, </p><p>pół szklanki pomarańczówki, </p><p>1 łyżka maki, </p><p>olej do smażenia, </p><p>przyprawa do zup, </p><p>sól </p><p></p><p>Tuszkę umyć, podzielić na małe części, posolić, wygnieść i pozostawić na 10 min. Na głębokiej patelni rozgrzać olej i podsmażyć kawałki kurczaka równomiernie ze wszystkich stron na złoty kolor, po czym przełożyć mięso na talerz. Do pozostałego na patelni tłuszczu wsypać mąkę, wymieszać, powoli dodawać bulion, ciągle mieszając, i gotować kilka minut na małym ogniu. Następnie ponownie włożyć na patelnię kurczaka. Po 10 min. dodać sok z 2 pomarańcz i 2 pomarańcze obrane i pokrajane w poprzeczne plastry grubości ok. 4 mm. Wlać pomarańczówkę. Po zagotowaniu odstawić patelnię z ognia. Kurczę podawać na gorąco z ryżem, polane sosem pomarańczowym.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 60084, member: 49"] [B]Kurczę w pomarańczówce po wietnamsku [/B] 1 kurczak (ok. 1250 g), 4 pomarańcze, 1 szklanka bulionu, pół szklanki pomarańczówki, 1 łyżka maki, olej do smażenia, przyprawa do zup, sól Tuszkę umyć, podzielić na małe części, posolić, wygnieść i pozostawić na 10 min. Na głębokiej patelni rozgrzać olej i podsmażyć kawałki kurczaka równomiernie ze wszystkich stron na złoty kolor, po czym przełożyć mięso na talerz. Do pozostałego na patelni tłuszczu wsypać mąkę, wymieszać, powoli dodawać bulion, ciągle mieszając, i gotować kilka minut na małym ogniu. Następnie ponownie włożyć na patelnię kurczaka. Po 10 min. dodać sok z 2 pomarańcz i 2 pomarańcze obrane i pokrajane w poprzeczne plastry grubości ok. 4 mm. Wlać pomarańczówkę. Po zagotowaniu odstawić patelnię z ognia. Kurczę podawać na gorąco z ryżem, polane sosem pomarańczowym. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczę w pomarańczówce po wietnamsku
Top
Bottom