Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Kurki marynowane w białym winie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote=".agatka." data-source="post: 1017786" data-attributes="member: 12156"><p>* 500 g kurek </p><p>* 120 ml białego octu winnego 6%</p><p>* 400 ml wody</p><p>* 4 liście laurowe</p><p>* łyżka ziaren gorczycy</p><p>* po 1 łyżeczce ziaren ziela angielskiego i pieprzu</p><p>* 3 łyżki cukru</p><p>* 100 ml białego wina</p><p></p><p>* 4 plastry cebuli</p><p></p><p>Kurki oczyścić i gotować 10 minut w wodzie (ok. 2 litry) z 2 łyżkami soli.</p><p>Przelać na sicie zimną wodą.</p><p>Ocet z wodą i przyprawami gotować 15 minut pod przykryciem, dodać wino i zagotować.</p><p>Grzyby ułożyć w 4 niewielkich słoikach (każdy po ok. 200 ml), włożyć po liściu laurowym, położyć krążek cebuli i zalać gorącą zalewą.</p><p>Pasteryzować 10 minut.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE=".agatka., post: 1017786, member: 12156"] * 500 g kurek * 120 ml białego octu winnego 6% * 400 ml wody * 4 liście laurowe * łyżka ziaren gorczycy * po 1 łyżeczce ziaren ziela angielskiego i pieprzu * 3 łyżki cukru * 100 ml białego wina * 4 plastry cebuli Kurki oczyścić i gotować 10 minut w wodzie (ok. 2 litry) z 2 łyżkami soli. Przelać na sicie zimną wodą. Ocet z wodą i przyprawami gotować 15 minut pod przykryciem, dodać wino i zagotować. Grzyby ułożyć w 4 niewielkich słoikach (każdy po ok. 200 ml), włożyć po liściu laurowym, położyć krążek cebuli i zalać gorącą zalewą. Pasteryzować 10 minut. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Kurki marynowane w białym winie
Top
Bottom