Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Kurki marynowane w czerwonym winie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="poserbaby" data-source="post: 1540683" data-attributes="member: 34982"><p>400 ml wody</p><p>150 ml octu balsamico</p><p>200 ml czerwonego wina</p><p>300 gram drobnych kurek</p><p>1 mała cebula</p><p>1 cytryna</p><p>10 rodzynków sułtańskich</p><p>10 owoców suszonej żurawiny</p><p>2 łyżki cukru Muscovado</p><p>2 łyżki ciemnego miodu (gryczany, spadziowy lub leśny)</p><p>4 ziaren jałowca</p><p>6 goździków</p><p>4 ziaren ziela angielskiego</p><p>1 łyżeczka ziaren kolendry</p><p></p><p></p><p>Opłukać grzyby, obgotować w osolonej wodzie, ok. 10 minut.</p><p></p><p>Zagrzać wodę z octem, dodać wszystkie przyprawy. Gotować ok. 15 min. Zestawić z ognia, dodać wino, szuszone owoce i plastry cebuli.</p><p></p><p>Podzielić grzyby pomiędzy dwa słoiki, do każdego włożyć po plastrze cytryny (ze skórką) i zalać marynatą. Pasteryzować tradycyjnie, trzy dni, po 20 minut.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="poserbaby, post: 1540683, member: 34982"] 400 ml wody 150 ml octu balsamico 200 ml czerwonego wina 300 gram drobnych kurek 1 mała cebula 1 cytryna 10 rodzynków sułtańskich 10 owoców suszonej żurawiny 2 łyżki cukru Muscovado 2 łyżki ciemnego miodu (gryczany, spadziowy lub leśny) 4 ziaren jałowca 6 goździków 4 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka ziaren kolendry Opłukać grzyby, obgotować w osolonej wodzie, ok. 10 minut. Zagrzać wodę z octem, dodać wszystkie przyprawy. Gotować ok. 15 min. Zestawić z ognia, dodać wino, szuszone owoce i plastry cebuli. Podzielić grzyby pomiędzy dwa słoiki, do każdego włożyć po plastrze cytryny (ze skórką) i zalać marynatą. Pasteryzować tradycyjnie, trzy dni, po 20 minut. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Kurki marynowane w czerwonym winie
Top
Bottom