Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Kurki teściowej*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 746842" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Na początku mojej kariery kucharskiej przygotowywałam moje ulubione grzyby, dusząc je dość długo, żeby były miękkie. Zazwyczaj wychodziły o konsystencji gumki do ścierania ołówka. Poczęstowana nimi moja teściowa zalamała ręce i podała mi bardzo dobry przepis, a właściwie dała dobrą radę, jak to należy robić.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Składniki</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px">50 - 60 dkg grzybów kurek</span></p><p><span style="font-size: 26px">cebula</span></p><p><span style="font-size: 26px">5 dkg (1/4 kostki ) masła</span></p><p><span style="font-size: 26px">sól i pieprz</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Grzyby oczyścić, przyciąć twarde końcówki, większe pokroić na połówki lub ćwiartki, małe pozostawić w całości, umyć w kilku wodach i dobrze osączyć. W rondlu rozpuścić masło, dodać drobno posiekaną cebulę i przesmażyc ją na szklisto. Dołożyć grzyby, lekko posolić i dusić na średnim ogniu. Kurki puszczą sok, który w miarę duszenia zostanie wchłonięty przez grzyby. Cała operacja nie powinna trwać dłużej niż 20 - 25 minut. Po tym czasie kurki twardnieją. Przysmaczamy je pieprzem, umiarkowanie, żeby nie przytłumić korzenno- pieprzowego smaku grzybów i po ewentualnym dosoleniu, grzyby juz bez wchłoniętego sosu, tylko z pozostałym masłem, miękkie i soczyste, podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem lub ze świeżą bułeczką.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 746842, member: 10341"] [SIZE=10]Na początku mojej kariery kucharskiej przygotowywałam moje ulubione grzyby, dusząc je dość długo, żeby były miękkie. Zazwyczaj wychodziły o konsystencji gumki do ścierania ołówka. Poczęstowana nimi moja teściowa zalamała ręce i podała mi bardzo dobry przepis, a właściwie dała dobrą radę, jak to należy robić. [B]Składniki[/B] 50 - 60 dkg grzybów kurek cebula 5 dkg (1/4 kostki ) masła sól i pieprz Grzyby oczyścić, przyciąć twarde końcówki, większe pokroić na połówki lub ćwiartki, małe pozostawić w całości, umyć w kilku wodach i dobrze osączyć. W rondlu rozpuścić masło, dodać drobno posiekaną cebulę i przesmażyc ją na szklisto. Dołożyć grzyby, lekko posolić i dusić na średnim ogniu. Kurki puszczą sok, który w miarę duszenia zostanie wchłonięty przez grzyby. Cała operacja nie powinna trwać dłużej niż 20 - 25 minut. Po tym czasie kurki twardnieją. Przysmaczamy je pieprzem, umiarkowanie, żeby nie przytłumić korzenno- pieprzowego smaku grzybów i po ewentualnym dosoleniu, grzyby juz bez wchłoniętego sosu, tylko z pozostałym masłem, miękkie i soczyste, podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem lub ze świeżą bułeczką. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Kurki teściowej*
Bottom