- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
300 g dowolnego makaronu - u nas kokardki
pół kilo kurek
3/4 pęczka natki
1 torebeczka szafranu
kilka suszonych prawdziwków
1 ząbek czosnku
2 łyżki serka typu Philadelphia lub Twój Smak
oliwa
sól
pieprz - sporo
parmezan lub grana padano
Prawdziwki zalać wrzątkiem
Kurki oczyścić, pokroić
Czosnek posiekać
Natkę, 1 łyżkę oliwy i namoczone prawdziwki (WODY SPOD GRZYBÓW NIE WYLEWAĆ) - zmiksować.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek, przesmażyć. Dodać kurki. Poddusić, odparować (część można odlać) wodę, która się wydzieli. Doprawić solą i pieprzem. Dodać miksturę z grzybów i natki oraz serek. Przesmażyć, ale nie za długo.
Szafran zalać 1 - 2 łyżkami wrzątku. Wlać na patelnię z grzybami
Makaron gotować w osolonej wodzie, razem z wodą spod prawdziwków.
Odcedzić, wymieszać z sosem. Posypać parmezanem i zajadać
pół kilo kurek
3/4 pęczka natki
1 torebeczka szafranu
kilka suszonych prawdziwków
1 ząbek czosnku
2 łyżki serka typu Philadelphia lub Twój Smak
oliwa
sól
pieprz - sporo
parmezan lub grana padano
Prawdziwki zalać wrzątkiem
Kurki oczyścić, pokroić
Czosnek posiekać
Natkę, 1 łyżkę oliwy i namoczone prawdziwki (WODY SPOD GRZYBÓW NIE WYLEWAĆ) - zmiksować.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek, przesmażyć. Dodać kurki. Poddusić, odparować (część można odlać) wodę, która się wydzieli. Doprawić solą i pieprzem. Dodać miksturę z grzybów i natki oraz serek. Przesmażyć, ale nie za długo.
Szafran zalać 1 - 2 łyżkami wrzątku. Wlać na patelnię z grzybami
Makaron gotować w osolonej wodzie, razem z wodą spod prawdziwków.
Odcedzić, wymieszać z sosem. Posypać parmezanem i zajadać