Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Kurki w kokardach ;)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marghe" data-source="post: 1532473" data-attributes="member: 160"><p>300 g dowolnego makaronu - u nas kokardki </p><p>pół kilo kurek</p><p>3/4 pęczka natki</p><p>1 torebeczka szafranu</p><p>kilka suszonych prawdziwków</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>2 łyżki serka typu Philadelphia lub Twój Smak</p><p>oliwa</p><p>sól</p><p>pieprz - sporo</p><p>parmezan lub grana padano</p><p></p><p>Prawdziwki zalać wrzątkiem</p><p>Kurki oczyścić, pokroić </p><p>Czosnek posiekać</p><p></p><p>Natkę, 1 łyżkę oliwy i namoczone prawdziwki (WODY SPOD GRZYBÓW NIE WYLEWAĆ) - zmiksować.</p><p></p><p>Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek, przesmażyć. Dodać kurki. Poddusić, odparować (część można odlać) wodę, która się wydzieli. Doprawić solą i pieprzem. Dodać miksturę z grzybów i natki oraz serek. Przesmażyć, ale nie za długo.</p><p>Szafran zalać 1 - 2 łyżkami wrzątku. Wlać na patelnię z grzybami</p><p></p><p>Makaron gotować w osolonej wodzie, razem z wodą spod prawdziwków.</p><p></p><p>Odcedzić, wymieszać z sosem. Posypać parmezanem i zajadać</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marghe, post: 1532473, member: 160"] 300 g dowolnego makaronu - u nas kokardki pół kilo kurek 3/4 pęczka natki 1 torebeczka szafranu kilka suszonych prawdziwków 1 ząbek czosnku 2 łyżki serka typu Philadelphia lub Twój Smak oliwa sól pieprz - sporo parmezan lub grana padano Prawdziwki zalać wrzątkiem Kurki oczyścić, pokroić Czosnek posiekać Natkę, 1 łyżkę oliwy i namoczone prawdziwki (WODY SPOD GRZYBÓW NIE WYLEWAĆ) - zmiksować. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek, przesmażyć. Dodać kurki. Poddusić, odparować (część można odlać) wodę, która się wydzieli. Doprawić solą i pieprzem. Dodać miksturę z grzybów i natki oraz serek. Przesmażyć, ale nie za długo. Szafran zalać 1 - 2 łyżkami wrzątku. Wlać na patelnię z grzybami Makaron gotować w osolonej wodzie, razem z wodą spod prawdziwków. Odcedzić, wymieszać z sosem. Posypać parmezanem i zajadać [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Kurki w kokardach ;)
Top
Bottom