Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurzęce biusty w ażurach*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 832455" data-attributes="member: 4258"><p>[ATTACH=full]39359[/ATTACH]</p><p></p><p>Nie będą to zbyt ścisłe proporcje, ale tu ważniejsza jest idea</p><p></p><p><strong>Składniki :</strong></p><p></p><p>* piersi kurczakowe ok. 400g</p><p>* pieczarki - 200g</p><p>* cebula - 1 niezbyt duża</p><p>* ser żółty - 100 g</p><p>* zielona pietruszka - 1 pęczek</p><p>* ziemniaki - 6 średnich sztuk</p><p>* jajka - 2 małe</p><p>* mąka - 2 łyżki</p><p>* olej do smażenia</p><p>* masło - 1 łyżka - do smażenia pieczarek</p><p>* sól i pieprz do smaku</p><p>* ewentualnie jakaś przyprawa do mięsa</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p></p><p>Piersi kurczakowe pokroic w małe paski i usmażyc na niewielkiej ilości oleju. Na koniec smażenia doprawic solą, pieprzem i może jakąś ulubioną przyprawą. Pieczarki pokroic w półplasterki a cebulę w małą kosteczkę. Usmażyc na maśle. </p><p>Ser żółty utrzec na tarce z dużymi oczkami, pietruszkę-natkę, posiekac.</p><p>Ziemniaki utrzec na tarce z dużymi oczkami. Dobrze odcisnąc z soku. Dodac mąkę i jajka. Doprawic solą i pieprzem. Wymieszac.</p><p>Na patelni (dużej) rozgrzac olej i rozłożyc po całej powierzchni chochelkę masy ziemniaczanej, cienką warstwą, która może miejscami prześwitywac, tworząc ażur. Podsmażamy na słomkowy kolor i odwracamy na drugą stronę. </p><p>Na połowie placka ułożyc kawałeczki usmażonej piersi kurzęcej, na nie ułożyc pieczarki. Posypac żółtym serem i natką pietruszki. </p><p></p><p>[ATTACH=full]39357[/ATTACH]</p><p></p><p>Jak spód placka zrobi się słomkowy, zaginamy pustą częśc placka na tę z nałożonym farszem. Lekko przyciskamy łopatką, aby obie części placka skleiły się od sera.</p><p>Smażymy do zezłocenia i odwracamy na drugą stronę i również smażymy do zezłocenia.</p><p></p><p>[ATTACH=full]39358[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 832455, member: 4258"] [ATTACH=full]39359[/ATTACH] Nie będą to zbyt ścisłe proporcje, ale tu ważniejsza jest idea [B]Składniki :[/B] * piersi kurczakowe ok. 400g * pieczarki - 200g * cebula - 1 niezbyt duża * ser żółty - 100 g * zielona pietruszka - 1 pęczek * ziemniaki - 6 średnich sztuk * jajka - 2 małe * mąka - 2 łyżki * olej do smażenia * masło - 1 łyżka - do smażenia pieczarek * sól i pieprz do smaku * ewentualnie jakaś przyprawa do mięsa [B]Wykonanie:[/B] Piersi kurczakowe pokroic w małe paski i usmażyc na niewielkiej ilości oleju. Na koniec smażenia doprawic solą, pieprzem i może jakąś ulubioną przyprawą. Pieczarki pokroic w półplasterki a cebulę w małą kosteczkę. Usmażyc na maśle. Ser żółty utrzec na tarce z dużymi oczkami, pietruszkę-natkę, posiekac. Ziemniaki utrzec na tarce z dużymi oczkami. Dobrze odcisnąc z soku. Dodac mąkę i jajka. Doprawic solą i pieprzem. Wymieszac. Na patelni (dużej) rozgrzac olej i rozłożyc po całej powierzchni chochelkę masy ziemniaczanej, cienką warstwą, która może miejscami prześwitywac, tworząc ażur. Podsmażamy na słomkowy kolor i odwracamy na drugą stronę. Na połowie placka ułożyc kawałeczki usmażonej piersi kurzęcej, na nie ułożyc pieczarki. Posypac żółtym serem i natką pietruszki. [ATTACH=full]39357[/ATTACH] Jak spód placka zrobi się słomkowy, zaginamy pustą częśc placka na tę z nałożonym farszem. Lekko przyciskamy łopatką, aby obie części placka skleiły się od sera. Smażymy do zezłocenia i odwracamy na drugą stronę i również smażymy do zezłocenia. [ATTACH=full]39358[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurzęce biusty w ażurach*
Top
Bottom