Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Kuskus na slodko
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 896880" data-attributes="member: 2354"><p>Kuskus (cous cous) na slodko. Przepis wg. Giada de Laurentis</p><p></p><p>2 1/3 szklanek wody</p><p>pol szklanki cukru</p><p>po 1/3 szklanki suszonych zurawin, moreli i czeresni</p><p>2, 5 szklanki kuskus</p><p>pol szklanki prazonych posiekanych migdalow</p><p>pol szklanki &quot; &quot; wloskich orzechow</p><p>1/4 szklanki extra virgin oliwy</p><p></p><p>Suszone posiekane owoce zalac woda w rondelku sredniej wielkosci i dodac cukier, doprowadzic do zagotowania mieszajac ok. 2 min. do rozpuszczenia cukru. Wsypac odmierzony kuskus, zdjac z ognia i szczelnie nakryc. Po 5-7 minutach danie gotowe. Wymieszac i rozgarnac widelcem zeby nie bylo grudek. Wsypac migdaly i orzechy, wymieszac, wystudzic zupelnie wysypujac na blaszke ok. 10 min. Zimny kuskus przelozyc do zamykanego pojemnika i trzymac w lodowce. Podajac skropic oliwa zeby mialo lekko wilgotna konsystencje (opcjonalnie).</p><p></p><p>PS. Wiele osob uwaza, ze kuskus to kaszka, mysle ze z powodu blednej informacji na opakowaniu. Kuskus jest marokanskim makaronem i jeszcze teraz w domach robionym recznie, choc na sprzedaz juz robia fabrycznie. Wygladem przypomina kasze, ale kasza nie jest. Kuskus jest robiony z najlepszego gatunku maki - semoliny. Mozna sie dowiedziec wiecej na Wikipedii. Podaje te informacje ze wzgledu na to, ze sa osoby, ktore nie moga jesc macznych potraw i moga sobie zaszkodzic, myslac, ze to rodzaj kaszy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 896880, member: 2354"] Kuskus (cous cous) na slodko. Przepis wg. Giada de Laurentis 2 1/3 szklanek wody pol szklanki cukru po 1/3 szklanki suszonych zurawin, moreli i czeresni 2, 5 szklanki kuskus pol szklanki prazonych posiekanych migdalow pol szklanki " " wloskich orzechow 1/4 szklanki extra virgin oliwy Suszone posiekane owoce zalac woda w rondelku sredniej wielkosci i dodac cukier, doprowadzic do zagotowania mieszajac ok. 2 min. do rozpuszczenia cukru. Wsypac odmierzony kuskus, zdjac z ognia i szczelnie nakryc. Po 5-7 minutach danie gotowe. Wymieszac i rozgarnac widelcem zeby nie bylo grudek. Wsypac migdaly i orzechy, wymieszac, wystudzic zupelnie wysypujac na blaszke ok. 10 min. Zimny kuskus przelozyc do zamykanego pojemnika i trzymac w lodowce. Podajac skropic oliwa zeby mialo lekko wilgotna konsystencje (opcjonalnie). PS. Wiele osob uwaza, ze kuskus to kaszka, mysle ze z powodu blednej informacji na opakowaniu. Kuskus jest marokanskim makaronem i jeszcze teraz w domach robionym recznie, choc na sprzedaz juz robia fabrycznie. Wygladem przypomina kasze, ale kasza nie jest. Kuskus jest robiony z najlepszego gatunku maki - semoliny. Mozna sie dowiedziec wiecej na Wikipedii. Podaje te informacje ze wzgledu na to, ze sa osoby, ktore nie moga jesc macznych potraw i moga sobie zaszkodzic, myslac, ze to rodzaj kaszy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Kuskus na slodko
Top
Bottom