Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Kuskus na slodko
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 897469" data-attributes="member: 2354"><p>Mysle, ze kasza jaglana bardzo sie nadaje do tego przepisu, tylko kasze trzeba ugotowac zupelnie i dopiero laczyc z owocami. Kasze jaglana trzeba dobrze wyplukac na gestym sitku pod biezaca woda, tak jak ryz i zalac wrzatkiem w proporcji 1:2,5. Gotuje sie pod przykryciem na wolnym odniu 20 min. Moze byc jeszcze twardawa, to trzeba ja wstawic do cieplego piekarnika na dalsze 20 min. aby doszla. Kasze jaglana je sie zwykle na cieplo, wiec po ugotowaniu miesza sie owocami i dopieka pod przykryciem. Kasze mozna gotowac tylko na wodzie albo pol na pol z mlekiem i trzeba dodac lyzke masla (lub pol) do gotowania. Kasze mozna zapiec tez z jablkami w plasterkach podduszonymi na masle, ze sliwkami, z orzechami, dodaje sie tez miod i sok cytryny do smaku. Kto lubi moze posypac cynamonem i kardamonem.</p><p>Wlasciwie to juz inny przepis, choc skladniki podobne, ale kazda kasze trzeba gotowac, zaparzac mozna tylko kuskus.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 897469, member: 2354"] Mysle, ze kasza jaglana bardzo sie nadaje do tego przepisu, tylko kasze trzeba ugotowac zupelnie i dopiero laczyc z owocami. Kasze jaglana trzeba dobrze wyplukac na gestym sitku pod biezaca woda, tak jak ryz i zalac wrzatkiem w proporcji 1:2,5. Gotuje sie pod przykryciem na wolnym odniu 20 min. Moze byc jeszcze twardawa, to trzeba ja wstawic do cieplego piekarnika na dalsze 20 min. aby doszla. Kasze jaglana je sie zwykle na cieplo, wiec po ugotowaniu miesza sie owocami i dopieka pod przykryciem. Kasze mozna gotowac tylko na wodzie albo pol na pol z mlekiem i trzeba dodac lyzke masla (lub pol) do gotowania. Kasze mozna zapiec tez z jablkami w plasterkach podduszonymi na masle, ze sliwkami, z orzechami, dodaje sie tez miod i sok cytryny do smaku. Kto lubi moze posypac cynamonem i kardamonem. Wlasciwie to juz inny przepis, choc skladniki podobne, ale kazda kasze trzeba gotowac, zaparzac mozna tylko kuskus. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Kuskus na slodko
Top
Bottom