- Wrz 13, 2004
- 9,428
- 1
- 0
czy macie przepis??? Bo zapomniałam co sie robi z pszenicą <!--emoid
--><!--endemo-->
w necie znalazlam ale nie wiem czy dobry:
1/2 szklanki pszenicy lub kaszy pęczak
1/2 szklanki maku
1 łyżka miodu,rodzynek,posiekanych
orzechów lub migdałów
1 łyżka skórki pomarańczowej
2 figi i daktyle Pszenicę zalać 1 1/4 szklanki osolonego wrzątku,gotować na wolnym ogniu aż woda wyparuje.Mak sparzyć,osączyć,zemleć w maszynce(kilkakrotnie),utrzeć z miodem.Wymieszać z ostudzoną pszenicą wraz z bakaliami. Rodzynki namoczyć a figi i daktyle pokroić w paseczki.
w necie znalazlam ale nie wiem czy dobry:
1/2 szklanki pszenicy lub kaszy pęczak
1/2 szklanki maku
1 łyżka miodu,rodzynek,posiekanych
orzechów lub migdałów
1 łyżka skórki pomarańczowej
2 figi i daktyle Pszenicę zalać 1 1/4 szklanki osolonego wrzątku,gotować na wolnym ogniu aż woda wyparuje.Mak sparzyć,osączyć,zemleć w maszynce(kilkakrotnie),utrzeć z miodem.Wymieszać z ostudzoną pszenicą wraz z bakaliami. Rodzynki namoczyć a figi i daktyle pokroić w paseczki.
Ostatnią edycję dokonał moderator: