Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Kutia - zbiór przepisów
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 209381" data-attributes="member: 592"><p>ja ten mak z bakaliam(bakalie to migdały ,orzechy z dwa rodzaje,rodzynki ,morele suszone,daktyle ,śliwki suszone,ale nie figi bo trzeszczą w zębach) trochę smażę z masłem+smażona skórka pomarańczy,trochę ew tartej skórki cytryny ,a do zimnego daję tą pszenicę lub orkiszową(namoczona na noc,dobrze ugotowaną)i</p><p>trochę koniaku,spirytusu lub ociupinkę rumu,albo spirytus+ociupinkę rumu,podaję w szklannej miseczce przybrany gwiazdkami z kruchego ciasta(nie mam przepisu bo to twórcza produkcja jest;mąka pszenna,mąka owsiana,masło ,ciemny cukier lub miód,wnętrze prawdziwej wanilii ew cukier waniliowy,trochę lodowatej wody,schłodzone,wałkowane ,wycięte i upieczone)</p><p>Moja rodzinka uwielbia ,choć to nowa tradycja.</p><p>Moja Babcia właściwie nie robiła deserów wigilijnych,dopiero my z siostrą to wymyśliśmy,niekiedy jest też moczka,pewnie może nie do końca tradycyjna,ale od ciotki co mieszka w Raciborzu z 26lat i dostała ten przepis od sąsiadki jednak rodowitej Ślązaczki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 209381, member: 592"] ja ten mak z bakaliam(bakalie to migdały ,orzechy z dwa rodzaje,rodzynki ,morele suszone,daktyle ,śliwki suszone,ale nie figi bo trzeszczą w zębach) trochę smażę z masłem+smażona skórka pomarańczy,trochę ew tartej skórki cytryny ,a do zimnego daję tą pszenicę lub orkiszową(namoczona na noc,dobrze ugotowaną)i trochę koniaku,spirytusu lub ociupinkę rumu,albo spirytus+ociupinkę rumu,podaję w szklannej miseczce przybrany gwiazdkami z kruchego ciasta(nie mam przepisu bo to twórcza produkcja jest;mąka pszenna,mąka owsiana,masło ,ciemny cukier lub miód,wnętrze prawdziwej wanilii ew cukier waniliowy,trochę lodowatej wody,schłodzone,wałkowane ,wycięte i upieczone) Moja rodzinka uwielbia ,choć to nowa tradycja. Moja Babcia właściwie nie robiła deserów wigilijnych,dopiero my z siostrą to wymyśliśmy,niekiedy jest też moczka,pewnie może nie do końca tradycyjna,ale od ciotki co mieszka w Raciborzu z 26lat i dostała ten przepis od sąsiadki jednak rodowitej Ślązaczki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Kutia - zbiór przepisów
Top
Bottom