Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Kwas chlebowyy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1585028" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis znalazłam w broszurce wydanej przez murator S.A. Ponieważ męczy mnie ciąganie ze sklepu, nawet ww torbie na kółkach, różnych napojów z wodą mineralną na czele, postanowiłam zrobić wytwórnię napojów w domu. Oczywiście sprzyjają temu tropikalne upały. Najpierw musiałam zgromadzić:</p><p> - 1,5 kg chleba razowego</p><p> - 5 litrów pregoto3wnej wody</p><p> - 5 dkg drożdży</p><p> - cukier (ile kto chce, ja dałam szklankę - trochę za dużo))</p><p> - rodzynki (wzięłam małe opakowanie, chyba 10 dkg)</p><p></p><p>Chleb kroimy na kromki, opiekamy w piekarniku, pokruszyć, zalać w garnku (najlepiej kamionkowym) ciepłą przegotowaną wodą. Dodać drożdże i kilka łyże4ik cukru. Przykryć i odstawić ciepłe miejsce na 3 dni. Przecedzić, przelać do bu5telek. Do każde3j wrzucić kilka rodzynek, zakręcić i przechowywać w lodówce do 10 dni.</p><p>Pochodni8e przepisu z kuchni rosyjskiej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1585028, member: 10341"] Przepis znalazłam w broszurce wydanej przez murator S.A. Ponieważ męczy mnie ciąganie ze sklepu, nawet ww torbie na kółkach, różnych napojów z wodą mineralną na czele, postanowiłam zrobić wytwórnię napojów w domu. Oczywiście sprzyjają temu tropikalne upały. Najpierw musiałam zgromadzić: - 1,5 kg chleba razowego - 5 litrów pregoto3wnej wody - 5 dkg drożdży - cukier (ile kto chce, ja dałam szklankę - trochę za dużo)) - rodzynki (wzięłam małe opakowanie, chyba 10 dkg) Chleb kroimy na kromki, opiekamy w piekarniku, pokruszyć, zalać w garnku (najlepiej kamionkowym) ciepłą przegotowaną wodą. Dodać drożdże i kilka łyże4ik cukru. Przykryć i odstawić ciepłe miejsce na 3 dni. Przecedzić, przelać do bu5telek. Do każde3j wrzucić kilka rodzynek, zakręcić i przechowywać w lodówce do 10 dni. Pochodni8e przepisu z kuchni rosyjskiej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Kwas chlebowyy
Top
Bottom