Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Kwaśnica*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1480340" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Kwaśnica</strong></p><p> czyli góralski kapuśniak</p><p></p><p>CYTATSłynna kwaśnica, produkt wpisany od 2006 roku na Listę Produktów Tradycyjnych, to potrawa z prawdziwie góralskim temperamentem: kwaśna, intensywna, słonawa i ostra, gotowana na bazie kiszonej kapusty i mięsa – baraniny (niektórzy dopuszczają tylko ten rodzaj mięsa w kwaśnicy) lub wieprzowiny (wiąże się to z funkcjonującą do II Wojny Światowej tradycją hucznych świniobić i towarzyszących im uczt), z kawałkami ziemniaków i przyprawami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1480340, member: 1024"] [B]Kwaśnica[/B] czyli góralski kapuśniak CYTATSłynna kwaśnica, produkt wpisany od 2006 roku na Listę Produktów Tradycyjnych, to potrawa z prawdziwie góralskim temperamentem: kwaśna, intensywna, słonawa i ostra, gotowana na bazie kiszonej kapusty i mięsa – baraniny (niektórzy dopuszczają tylko ten rodzaj mięsa w kwaśnicy) lub wieprzowiny (wiąże się to z funkcjonującą do II Wojny Światowej tradycją hucznych świniobić i towarzyszących im uczt), z kawałkami ziemniaków i przyprawami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Kwaśnica*
Top
Bottom