- Paź 10, 2004
- 37,718
- 1
- 0
Miałam barszcz i musiałam go szybko zużyć.
Zupę można przygotować również bez niego
Nie będzie czerwona
Marchewki - 4 szt.
Cukinia - 1 szt.
Pieczarki - 5-6 szt.
Kilka lisci szczawiu - miałam mrożony
Koperek, sól, pieprz, łyżeczka octu
Marchewki w plasterkach wrzucic do gotującego się barszczu (zamiast barszczu można użyć wody), pół cukini zetrzeć na tarce a pół pokroic w półplasterki, dorzucić do garnka razem z pociętymi pieczarkami. Na koniec dodać szczaw i koperek.. Doprawić sola, pieprzem i łyżeczką octu.
Jeśli ktoś lubi może zabielić
Zupę można przygotować również bez niego


Marchewki - 4 szt.
Cukinia - 1 szt.
Pieczarki - 5-6 szt.
Kilka lisci szczawiu - miałam mrożony
Koperek, sól, pieprz, łyżeczka octu
Marchewki w plasterkach wrzucic do gotującego się barszczu (zamiast barszczu można użyć wody), pół cukini zetrzeć na tarce a pół pokroic w półplasterki, dorzucić do garnka razem z pociętymi pieczarkami. Na koniec dodać szczaw i koperek.. Doprawić sola, pieprzem i łyżeczką octu.
Jeśli ktoś lubi może zabielić

