Kwaśśśny "barszcz" wielowarzywny

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Miałam barszcz i musiałam go szybko zużyć.
Zupę można przygotować również bez niego
icon_wink.gif
Nie będzie czerwona
icon_biggrin.gif


Marchewki - 4 szt.
Cukinia - 1 szt.
Pieczarki - 5-6 szt.
Kilka lisci szczawiu - miałam mrożony
Koperek, sól, pieprz, łyżeczka octu

Marchewki w plasterkach wrzucic do gotującego się barszczu (zamiast barszczu można użyć wody), pół cukini zetrzeć na tarce a pół pokroic w półplasterki, dorzucić do garnka razem z pociętymi pieczarkami. Na koniec dodać szczaw i koperek.. Doprawić sola, pieprzem i łyżeczką octu.
Jeśli ktoś lubi może zabielić
daumen.gif


zup.jpg
 

Załączniki

  • zup.jpg
    zup.jpg
    22.5 KB · Wyświetleń: 2
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy