Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
La Ribollita - fasola po włosku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 25379" data-attributes="member: 49"><p><strong>La Ribollita - fasola po włosku</strong></p><p></p><p>300 g białej fasoli</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>1 cebula </p><p>1 marchewka</p><p>1 łodyga selera naciowego </p><p>2 małe pory </p><p>1 mała papryczka chili</p><p>3 łyżki oleju</p><p>1 łyżeczka tymianku</p><p>200 g baleronu </p><p>200 g botwiny (można zastąpić 150 g buraków) </p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Fasolę zalać zimną wodą, moczyć 12 godz., odcedzić. Czosnek i cebulę obrać. Marchewkę obrać, umyć. Cebulę pokroić w małą kostkę, marchewkę w dużą. Pory i seler umyć, pokroić w krążki. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w kostkę. Olej rozgrzać w rondlu, włożyć czosnek, cebulę, marchewkę, seler i por, rumienić przez ok. 5 min, dodać fasolę, paprykę i tymianek, wymieszać, zalać wodą, tak aby przykryła warzywa, gotować 1 godz. 40 min. W razie potrzeby podlać wodą. Botwinę umyć, pokroić w paski. Baleron pokroić w kostkę Botwinę i baleron dodać na ok. 20 min przed końcem gotowania, posolić. Fasolę można przed podaniem posypać parmezanem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 25379, member: 49"] [B]La Ribollita - fasola po włosku[/B] 300 g białej fasoli 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 marchewka 1 łodyga selera naciowego 2 małe pory 1 mała papryczka chili 3 łyżki oleju 1 łyżeczka tymianku 200 g baleronu 200 g botwiny (można zastąpić 150 g buraków) sól, pieprz Fasolę zalać zimną wodą, moczyć 12 godz., odcedzić. Czosnek i cebulę obrać. Marchewkę obrać, umyć. Cebulę pokroić w małą kostkę, marchewkę w dużą. Pory i seler umyć, pokroić w krążki. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w kostkę. Olej rozgrzać w rondlu, włożyć czosnek, cebulę, marchewkę, seler i por, rumienić przez ok. 5 min, dodać fasolę, paprykę i tymianek, wymieszać, zalać wodą, tak aby przykryła warzywa, gotować 1 godz. 40 min. W razie potrzeby podlać wodą. Botwinę umyć, pokroić w paski. Baleron pokroić w kostkę Botwinę i baleron dodać na ok. 20 min przed końcem gotowania, posolić. Fasolę można przed podaniem posypać parmezanem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
La Ribollita - fasola po włosku
Top
Bottom