- Paź 29, 2004
- 550
- 4
- 18
pyszny serek jogurtowy. i prosze mi powiedziec gdzie mam go wkleic w przepisach, bo bladego pojecia nie mam <!--emoid
--><!--endemo-->
1 kg jogurtu greckiego
35 ml oliwy lub innego dobrej jakosci oleju
1/2 lyzki soli
sok i skorka otarta z 1/2 cytryny
1 lyzeczka tymianku
1/2 lyzeczki suszonej miety
wszystko razem mieszamy, wylewamy na sitko wylozone sciereczka i odwieszamy do odcedzenia na 24 godziny(postepujemy tak samo jak z bialym serem). z serka formujemy male kulki i marynujemy je w oliwie i czosnku. odstawiamy na min 24 godziny i gotowe.
uwagi:
serek bez przypraw smakuje bardzo podobnie do philadelphi, mozemy go uzywac jako smarowidlo.
1 kg jogurtu greckiego
35 ml oliwy lub innego dobrej jakosci oleju
1/2 lyzki soli
sok i skorka otarta z 1/2 cytryny
1 lyzeczka tymianku
1/2 lyzeczki suszonej miety
wszystko razem mieszamy, wylewamy na sitko wylozone sciereczka i odwieszamy do odcedzenia na 24 godziny(postepujemy tak samo jak z bialym serem). z serka formujemy male kulki i marynujemy je w oliwie i czosnku. odstawiamy na min 24 godziny i gotowe.
uwagi:
serek bez przypraw smakuje bardzo podobnie do philadelphi, mozemy go uzywac jako smarowidlo.
Ostatnią edycję dokonał moderator: