labna-serek jogurtowy/labneh

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
29,719
3,834
113
Pierwsza produkcja w tym pojemniku cedziła się dwa dni, a następne już trzy. Pierwszy był bardziej smarowny, a drugi zwarty. Smakowo bez zmian, więc co kto lubi i potrzebuje. :)
 
  • Like
Reakcje: Moniak

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
29,719
3,834
113
Wiecie, że mam ciągle na stanie ten serek i jeszcze mi się nie znudzi? :) Ma wystarczającą trwałość, żeby przez kilka dni urozmaicić moje śniadania i kolacje, a ostatnio nawet obiady. Trochę przesadziłam, bo obiad był jeden, dzisiejszy, a dokładnie uzupełnienie obiadu, bo sama zupa czasem nie wystarczy. :mrgreen:
Usmażyłam naleśniki na maślance (1/3 mąki to zmielone na proch orzechy nerkowca, które jakoś chcę zagospodarować), posmarowałam serkiem (mój z dodatkiem ziół prowansalskich, kminku i ziołowego pieprzu + sól), złożyłam w chusteczkę, posypałam utartym cheddarem i krótko zapiekłam, do rozpuszczenia sera.
Dobre, będę powtarzać. :lecker:
Naleśniki przeważnie mam, zwinięte w rulon czekają w zamrażarce na szybkie użycie. :)
 

Załączniki

  • Naleśniki.jpg
    Naleśniki.jpg
    165.6 KB · Wyświetleń: 12

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
29,719
3,834
113
Czasem smaruję nim kanapki pod szynkę. :)
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy