Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Langosze*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="carbonicum" data-source="post: 120792" data-attributes="member: 3"><p>PRZEPIS NA LANGOSZE </p><p></p><p>300g maki </p><p>150g ziemniakow ugotowanych w lupinach </p><p>1 lyzeczka soli plaska </p><p>20g drozdzy </p><p>200 ml mleka lub wody </p><p>2 lyzki oleju </p><p></p><p>-make dac do miski, wcisnac obrane ziemniaki przez praske do maki </p><p>dodac sol </p><p>-z drozdzy i troszke cieplego mleka zrobic rozczyn(mozna dodac ociupinke cukru) posypac maka i odstawic na 15 minut do wyrosniecia </p><p>-wlac zaczyn i reszte mleka do maki z ziemniakami wyrobic ciasto dodajac po krotkim czasie olej </p><p>-wyrobic gladkie ciasto i zostawic do wyrosniecia na 30 minut </p><p>-po wyrosnieciu odrywac kulki(mi wyszlo ok.9) obtoczyc w mace i dac na blat stolowy </p><p>-w glebokiej patelni rozgrzac olej dosc duzo te placki musza w nim plywac </p><p>-kazda kulke rozciagnac miedzy palcami na cienki placek i wlozyc na olej </p><p>poczekac az zbrazowieje i przewrocic na druga strone </p><p>-wyciagnac i osuszyc recznikiem papierowym </p><p></p><p>do tego ja podaje cos takiego: </p><p>sosik robie w sloiczku 1/3 wody 2/3 oleju, sol, pieprz, rozgniecione zabki czosnku, pieprz cayenne, chili i papryka ostra(ten sosik powinien byc ostry) </p><p></p><p>sosik stawiam na stole wraz z pedzelkiem i teraz tak: </p><p>gotowego placka pedzelkuje sie sosikiem </p><p>na to naklada sie kleksy kwasnej smietany </p><p>na to starty ser ementaler </p><p>pod ser mozna dac plasterek szynki jak kto woli</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="carbonicum, post: 120792, member: 3"] PRZEPIS NA LANGOSZE 300g maki 150g ziemniakow ugotowanych w lupinach 1 lyzeczka soli plaska 20g drozdzy 200 ml mleka lub wody 2 lyzki oleju -make dac do miski, wcisnac obrane ziemniaki przez praske do maki dodac sol -z drozdzy i troszke cieplego mleka zrobic rozczyn(mozna dodac ociupinke cukru) posypac maka i odstawic na 15 minut do wyrosniecia -wlac zaczyn i reszte mleka do maki z ziemniakami wyrobic ciasto dodajac po krotkim czasie olej -wyrobic gladkie ciasto i zostawic do wyrosniecia na 30 minut -po wyrosnieciu odrywac kulki(mi wyszlo ok.9) obtoczyc w mace i dac na blat stolowy -w glebokiej patelni rozgrzac olej dosc duzo te placki musza w nim plywac -kazda kulke rozciagnac miedzy palcami na cienki placek i wlozyc na olej poczekac az zbrazowieje i przewrocic na druga strone -wyciagnac i osuszyc recznikiem papierowym do tego ja podaje cos takiego: sosik robie w sloiczku 1/3 wody 2/3 oleju, sol, pieprz, rozgniecione zabki czosnku, pieprz cayenne, chili i papryka ostra(ten sosik powinien byc ostry) sosik stawiam na stole wraz z pedzelkiem i teraz tak: gotowego placka pedzelkuje sie sosikiem na to naklada sie kleksy kwasnej smietany na to starty ser ementaler pod ser mozna dac plasterek szynki jak kto woli [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Langosze*
Top
Bottom