Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Langosze*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kasiekes" data-source="post: 1520502" data-attributes="member: 32061"><p>500 g mąki</p><p>30 g drożdży</p><p>sól, cukier</p><p>300 ml mleka (lub kefiru, albo pół na pół)</p><p></p><p>Najpierw z drożdży, łyżki mąki, 100 ml płynu, soli i cukru robię zaczyn, po 15 minutach dodaję resztę płynu i mąkę. Wyrabiam, odstawiam na pół godziny. Potem dzielę na placki i odczekuję kolejne 20-30 minut. Smażę na głębokim oleju oczywiście.</p><p></p><p>Partia do mrożenia, dlatego takie troszku blade</p><p>[ATTACH=full]88770[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kasiekes, post: 1520502, member: 32061"] 500 g mąki 30 g drożdży sól, cukier 300 ml mleka (lub kefiru, albo pół na pół) Najpierw z drożdży, łyżki mąki, 100 ml płynu, soli i cukru robię zaczyn, po 15 minutach dodaję resztę płynu i mąkę. Wyrabiam, odstawiam na pół godziny. Potem dzielę na placki i odczekuję kolejne 20-30 minut. Smażę na głębokim oleju oczywiście. Partia do mrożenia, dlatego takie troszku blade [ATTACH=full]88770[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Langosze*
Top
Bottom