Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Lasagne z dynia
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bawareczka" data-source="post: 1042372" data-attributes="member: 23241"><p>Kiedys przechodzilam kolo restauracji i na tabliczce mieli napisane wielkimi literami &quot;Dzis lazagne z dynia&quot; i tak mi sie zachcialo, ze poszperalam w necie. Znalazlam przepis na Koch.de i zrobilam. No nie calkiem wg przepisu ale wyszla super. Robie ja kilka razy w roku i w sumie tak zmodyfikowalam przepis, ze mozna go juz nazwac autorskim</p><p></p><p>500g dyni startej na tarce o grubych oczkach,</p><p>1 por,</p><p>maslo do smazenia,</p><p>sol, pieprz, wegeta, imbir,</p><p>100 ml rosolu.</p><p></p><p>Na masle dusimy pokrojany w cienkie talarki por, dodajemy dynie podlewamy rosolem, przyprawiamy i dusimy do miekkosci.</p><p></p><p>Ta masa przekladamy platy lasagne tak, by na wierzchu byla masa dyniowa.</p><p></p><p>Robimy sos beszamelowy:</p><p>60gmasla,</p><p>80g maki,</p><p>125ml rosolu,</p><p>125ml mleka,</p><p>100g pokrojonej w drobna kosteczke gotowanej szynki,</p><p>sol, pieprz, galka muszkatolowa.</p><p></p><p>wylewamy go na wierzch, calosc posypujemy startym parmezanem i natka pietruszki. </p><p></p><p>Zapiekamy 1 180°C ok 30 minut</p><p></p><p>Smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bawareczka, post: 1042372, member: 23241"] Kiedys przechodzilam kolo restauracji i na tabliczce mieli napisane wielkimi literami "Dzis lazagne z dynia" i tak mi sie zachcialo, ze poszperalam w necie. Znalazlam przepis na Koch.de i zrobilam. No nie calkiem wg przepisu ale wyszla super. Robie ja kilka razy w roku i w sumie tak zmodyfikowalam przepis, ze mozna go juz nazwac autorskim 500g dyni startej na tarce o grubych oczkach, 1 por, maslo do smazenia, sol, pieprz, wegeta, imbir, 100 ml rosolu. Na masle dusimy pokrojany w cienkie talarki por, dodajemy dynie podlewamy rosolem, przyprawiamy i dusimy do miekkosci. Ta masa przekladamy platy lasagne tak, by na wierzchu byla masa dyniowa. Robimy sos beszamelowy: 60gmasla, 80g maki, 125ml rosolu, 125ml mleka, 100g pokrojonej w drobna kosteczke gotowanej szynki, sol, pieprz, galka muszkatolowa. wylewamy go na wierzch, calosc posypujemy startym parmezanem i natka pietruszki. Zapiekamy 1 180°C ok 30 minut Smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Lasagne z dynia
Bottom