Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Lasagne z włoską kapustą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1617203" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Lasagne z włoską kapustą</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]95690[/ATTACH]</p><p></p><p>700 g włoskiej kapusty</p><p>Sól</p><p>40 g masła</p><p>3 cebule drobno pokrojone</p><p>3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki</p><p>Łyżeczka pieprzu i płaska łyżeczka gałki muszkatołowej </p><p>Parę (ok. 8 ) listków makaronu lasagne</p><p>250 ml śmietany</p><p>250 g startego żółtego sera</p><p>200 g szynki pokrojonej w plasterki</p><p>Oliwa z oliwek</p><p></p><p>1.8 liści kapusty odłamać. Pozostałą kapustę przekroić na ćwiartkę. Wyciąć głąb i gotować w osolonej wodzie przez 3-4 minuty. Wyciągnąć z gotującej wody. Do tej samej wody dodać odłożone liście i blanszować 5 minut. Następnie hartować w zimnej wodzie.</p><p>2.Podgotowane ćwiartki kapusty pokroić w paski (5 mm).</p><p>3.Większym garnku roztopić masło, zarumienić na mim cebulę i czosnek, dodać pokrojoną kapustę , śmietanę i przyprawy. Dusić ok. 5 minut.</p><p>4.Formę 26x18x7 wysmarować masłem. Położyć lasagne, skropić oliwką. Położyć całe zblanszowane liście, pokrojoną szynkę, kapustę że śmietaną. Wszystko posypać serem. Czynność tą powtórzyć jeszcze dwa razy. Na koniec wszystko delikatnie ugnieść i posypać serem.</p><p>5.Pieczemy w temp 180, przez 55 minut.</p><p></p><p>Ps Danie przygotowane jest na 4 osoby. Każda osoba wchłania 752 kcal. Przepis pochodzi z czasopisma FürjedenTag 2016/11</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1617203, member: 140"] [SIZE=14][B]Lasagne z włoską kapustą[/B][/SIZE] [ATTACH=full]95690[/ATTACH] 700 g włoskiej kapusty Sól 40 g masła 3 cebule drobno pokrojone 3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki Łyżeczka pieprzu i płaska łyżeczka gałki muszkatołowej Parę (ok. 8 ) listków makaronu lasagne 250 ml śmietany 250 g startego żółtego sera 200 g szynki pokrojonej w plasterki Oliwa z oliwek 1.8 liści kapusty odłamać. Pozostałą kapustę przekroić na ćwiartkę. Wyciąć głąb i gotować w osolonej wodzie przez 3-4 minuty. Wyciągnąć z gotującej wody. Do tej samej wody dodać odłożone liście i blanszować 5 minut. Następnie hartować w zimnej wodzie. 2.Podgotowane ćwiartki kapusty pokroić w paski (5 mm). 3.Większym garnku roztopić masło, zarumienić na mim cebulę i czosnek, dodać pokrojoną kapustę , śmietanę i przyprawy. Dusić ok. 5 minut. 4.Formę 26x18x7 wysmarować masłem. Położyć lasagne, skropić oliwką. Położyć całe zblanszowane liście, pokrojoną szynkę, kapustę że śmietaną. Wszystko posypać serem. Czynność tą powtórzyć jeszcze dwa razy. Na koniec wszystko delikatnie ugnieść i posypać serem. 5.Pieczemy w temp 180, przez 55 minut. Ps Danie przygotowane jest na 4 osoby. Każda osoba wchłania 752 kcal. Przepis pochodzi z czasopisma FürjedenTag 2016/11 [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Lasagne z włoską kapustą
Top
Bottom