Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
lasagne ze szpinakiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ela-c" data-source="post: 772833" data-attributes="member: 561"><p>składniki:</p><p>1 kg mrozonego szpinaku a jeszcze lepiej swieżego</p><p>250g sera białego (twarogu)</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>lasagne</p><p>ok. 20dkg sera żółtego najlepiej jakiegoś ostrego</p><p>sos beszamelowy ( 2 łyżli masła + 2 łyzki mąki + 2 szklanki mleka + sól, pieprz, gałka muszkatałowa)</p><p></p><p>szpinak wrzucić do garnka i odparować nadmiar wody, dodac czosnek, sól i pieprz. Przestudzić i wymieszać z serem, doprawić solą i pieprzem. Zrobić sos beszamelowy: rozpuścic masło , dodac mąkę rozmieszać trzepaczką i cały czas mieszając dodac mleko i przyprawy. Foremkę wysmarowac masłem, najpierw wlać sos, potem lasagne, następnie szpinak, na to płaty , sos, szpiank , płaty sos. Na koniec dać starty ser. Zapiekać ok 30-40 min w 200 stopniach C.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ela-c, post: 772833, member: 561"] składniki: 1 kg mrozonego szpinaku a jeszcze lepiej swieżego 250g sera białego (twarogu) 2 ząbki czosnku lasagne ok. 20dkg sera żółtego najlepiej jakiegoś ostrego sos beszamelowy ( 2 łyżli masła + 2 łyzki mąki + 2 szklanki mleka + sól, pieprz, gałka muszkatałowa) szpinak wrzucić do garnka i odparować nadmiar wody, dodac czosnek, sól i pieprz. Przestudzić i wymieszać z serem, doprawić solą i pieprzem. Zrobić sos beszamelowy: rozpuścic masło , dodac mąkę rozmieszać trzepaczką i cały czas mieszając dodac mleko i przyprawy. Foremkę wysmarowac masłem, najpierw wlać sos, potem lasagne, następnie szpinak, na to płaty , sos, szpiank , płaty sos. Na koniec dać starty ser. Zapiekać ok 30-40 min w 200 stopniach C. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
lasagne ze szpinakiem
Top
Bottom