Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Lasagne
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 25557" data-attributes="member: 28"><p><strong>Lasania z ricotta</strong></p><p></p><p></p><p>Mam nadzieje ze to wloska lasagne, jak nie to prosze moderatora o przeniesienie </p><p></p><p>Platy lasagne,</p><p> Do sosu pomidorowego-4 lyzki oleju, 2 zmiazdzone zabki czosnku,puszka pomidorow w zalewie(najlepiej juz jak so zmiazdzone i bez pestek),bazylia, rozmaryn,sol i pieprz</p><p></p><p>Nadzienie- 45 dag sera ricotta,2 szkl startego parmerzan,2 ubite jajka, 1/4 szkl posieknaj ziel.pietruszki,szczypta galki muszkatolowej,15-20 dag szpinaku</p><p></p><p>Warzywa- 2 lyzki oleju, 1 cebula, 3 zabki czosnku zmiazdzone,1 cukinia , 45 dag pieczarek, sol i pieprz</p><p></p><p>45 dag mozarella sera(starty),</p><p></p><p>Piekarnik rozgrzac do 175C</p><p>SOS- podgrzac olej na patelni, dodac czosnek,gdy lekko brazowy dodac pomiory i rozmaryn.</p><p>PO 20 minutach gotowania dodac bazylie i sol i pieprz</p><p></p><p>Nadzienie- wszystkie sklaniki razem polaczyc w osobnym naczyniu(szpinak posiekac drobno)-oprocz mozarelli</p><p></p><p>WArzywa- na lekko podgrzany olej wsypac posiekana cebule,gdy szklista dodac czosnek.Gdy czosnek zacznie robic sie zloty dodac reszte pokrojonych warzyw(cukinie w 1/4 plastry) i dusic pod przykryciem az cala woda wyparuje.Doprawic</p><p></p><p>Platy lasagne ugotowac na pol twardo</p><p>Naczynie zaroodoporne natluscic, pokryc cienka wartwa sosu,nastepnie platy makaronu-nadzienie-warzywa-ser mozarella-sos i polowa parmerzanu-platy makaronu</p><p></p><p>POwtarzac ta czynnosc az do wyczerpania skladnikow pamietajac ze na samym wierzchu maja sie znalesc platy lasagne pokryte cienka warstwa sosu pomidorowego i posypane parmerzanem i serem mozarella</p><p></p><p>Piec najpierw 45 minut pod folia, a nastepnie kolejne 30 minut bez folli, po upieczeniu zostawic lasagne w foremce przez okolo 15 minut i podawac</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 25557, member: 28"] [B]Lasania z ricotta[/B] Mam nadzieje ze to wloska lasagne, jak nie to prosze moderatora o przeniesienie Platy lasagne, Do sosu pomidorowego-4 lyzki oleju, 2 zmiazdzone zabki czosnku,puszka pomidorow w zalewie(najlepiej juz jak so zmiazdzone i bez pestek),bazylia, rozmaryn,sol i pieprz Nadzienie- 45 dag sera ricotta,2 szkl startego parmerzan,2 ubite jajka, 1/4 szkl posieknaj ziel.pietruszki,szczypta galki muszkatolowej,15-20 dag szpinaku Warzywa- 2 lyzki oleju, 1 cebula, 3 zabki czosnku zmiazdzone,1 cukinia , 45 dag pieczarek, sol i pieprz 45 dag mozarella sera(starty), Piekarnik rozgrzac do 175C SOS- podgrzac olej na patelni, dodac czosnek,gdy lekko brazowy dodac pomiory i rozmaryn. PO 20 minutach gotowania dodac bazylie i sol i pieprz Nadzienie- wszystkie sklaniki razem polaczyc w osobnym naczyniu(szpinak posiekac drobno)-oprocz mozarelli WArzywa- na lekko podgrzany olej wsypac posiekana cebule,gdy szklista dodac czosnek.Gdy czosnek zacznie robic sie zloty dodac reszte pokrojonych warzyw(cukinie w 1/4 plastry) i dusic pod przykryciem az cala woda wyparuje.Doprawic Platy lasagne ugotowac na pol twardo Naczynie zaroodoporne natluscic, pokryc cienka wartwa sosu,nastepnie platy makaronu-nadzienie-warzywa-ser mozarella-sos i polowa parmerzanu-platy makaronu POwtarzac ta czynnosc az do wyczerpania skladnikow pamietajac ze na samym wierzchu maja sie znalesc platy lasagne pokryte cienka warstwa sosu pomidorowego i posypane parmerzanem i serem mozarella Piec najpierw 45 minut pod folia, a nastepnie kolejne 30 minut bez folli, po upieczeniu zostawic lasagne w foremce przez okolo 15 minut i podawac [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Lasagne
Top
Bottom