Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Łatwa zapiekanka na sposób hiszpański
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Maryna" data-source="post: 425993" data-attributes="member: 1215"><p>Przepis pochodzi z książeczki Stanisława Włodka &quot;Zapiekanki, suflety, tarty&quot; wydanej przez Watrę w 1976 r.</p><p></p><p>Przygotowanie: 30 minut</p><p>Zapiekanie: 20 minut</p><p></p><p>Składniki:</p><p>8 jaj</p><p>250 g sznki lub bekonu</p><p>4 cebule</p><p>4 pomidory</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>2 łyżki tartego sera</p><p>4 łyżki śmietanki</p><p>masło, oliwa, sól, pieprz</p><p></p><p>Pokrajane cebule i czosnek przesmażyć na oliwie, dodać pomidory obrane ze skórki i bez pestek. Dokładnie wymieszać na jednolity krem, dodać szynkę pokrajaną w kostkę, doprawić do smaku sola i pieprzem.</p><p>Jaja ubić i usmażyć omlet na łyżce masła i łyżce oliwy uważając, aby sie nie przypalił; należy widelcem lub łopatką podważać brzegi i spód omletu.</p><p>Dp żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwa lub masłem włożyć przygotowaną masę pomidorową i przykryć ją omletem, aby spód omletu był na wierzchu. Całość polać śmietanką, posypać tartym serem i zapiec szybko w gorącym piekarniku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Maryna, post: 425993, member: 1215"] Przepis pochodzi z książeczki Stanisława Włodka "Zapiekanki, suflety, tarty" wydanej przez Watrę w 1976 r. Przygotowanie: 30 minut Zapiekanie: 20 minut Składniki: 8 jaj 250 g sznki lub bekonu 4 cebule 4 pomidory 1 ząbek czosnku 2 łyżki tartego sera 4 łyżki śmietanki masło, oliwa, sól, pieprz Pokrajane cebule i czosnek przesmażyć na oliwie, dodać pomidory obrane ze skórki i bez pestek. Dokładnie wymieszać na jednolity krem, dodać szynkę pokrajaną w kostkę, doprawić do smaku sola i pieprzem. Jaja ubić i usmażyć omlet na łyżce masła i łyżce oliwy uważając, aby sie nie przypalił; należy widelcem lub łopatką podważać brzegi i spód omletu. Dp żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwa lub masłem włożyć przygotowaną masę pomidorową i przykryć ją omletem, aby spód omletu był na wierzchu. Całość polać śmietanką, posypać tartym serem i zapiec szybko w gorącym piekarniku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Łatwa zapiekanka na sposób hiszpański
Top
Bottom