Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Łatwy keks
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 40512" data-attributes="member: 90"><p>No jak mówisz, że 12x30, to chyba będą dobre, bo one są chyba trochę płytsze niż moje. Takie lekko zaokrąglone dno mają, czy nie? Myślę, że nie musisz zwiększać ilości składników, wlać do formy tak troszkę więcej niż do połowy.</p><p>Tylko jak byś robiła, to pamiętaj, że ciasto musi być dość gęste, ja reguluję sobie ilość mąki,najpierw wsypuję 2 1/2 kubka a potem ew. dosypuję w czasie mieszania. Po wymieszaniu z pianą z białek, bakalie wciąż nie topią się w cieście, tylko się w nim utzrymują.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 40512, member: 90"] No jak mówisz, że 12x30, to chyba będą dobre, bo one są chyba trochę płytsze niż moje. Takie lekko zaokrąglone dno mają, czy nie? Myślę, że nie musisz zwiększać ilości składników, wlać do formy tak troszkę więcej niż do połowy. Tylko jak byś robiła, to pamiętaj, że ciasto musi być dość gęste, ja reguluję sobie ilość mąki,najpierw wsypuję 2 1/2 kubka a potem ew. dosypuję w czasie mieszania. Po wymieszaniu z pianą z białek, bakalie wciąż nie topią się w cieście, tylko się w nim utzrymują. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Łatwy keks
Top
Bottom