Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Lavender Honey and Mascarpone Icecream
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 530739" data-attributes="member: 1142"><p>425 ml mleka (UHT jest do tego doskonale!!!)</p><p>20 kwiatostanow lawendy, kwiaty oddzielic od lodyg i zmiazdzyc</p><p>2 zoltka z duzych jaj</p><p>5 lyzek miodu lawendowego</p><p>340g mascarpone</p><p></p><p>Zagrzac mleko razem z lawenda...trzymac na ogniu , az do momentu zagotowania, nie gotowac! Szybko zdjac, zostawic pod przykryciem na 15 min.</p><p>Zoltka ubic z miodem, wlac lawendowe mleko, wymieszac. Mase przelac do oplukanego garnka i znow podgrzewac, mieszajac caly czas drewniana lyzka, az &quot;custard&quot; zgestnieje (zrobic probe na spodzie lyzki). Nie pozwolic miksturze sie zagotowac. Przecedzic przez sito, wystudzic. Sprawdzic smak...mozna doslodzic. Wymieszac z mascarpone. Przelozyc do maszyny do lodow...</p><p></p><p>Przed podaniem plewam lody odrobina lawendowego miodu i posypuje kwiatami lawendy...</p><p></p><p>Uzywajac suchej lawendy, biore tylko 1/3 ilosci podanej w przepisie...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 530739, member: 1142"] 425 ml mleka (UHT jest do tego doskonale!!!) 20 kwiatostanow lawendy, kwiaty oddzielic od lodyg i zmiazdzyc 2 zoltka z duzych jaj 5 lyzek miodu lawendowego 340g mascarpone Zagrzac mleko razem z lawenda...trzymac na ogniu , az do momentu zagotowania, nie gotowac! Szybko zdjac, zostawic pod przykryciem na 15 min. Zoltka ubic z miodem, wlac lawendowe mleko, wymieszac. Mase przelac do oplukanego garnka i znow podgrzewac, mieszajac caly czas drewniana lyzka, az "custard" zgestnieje (zrobic probe na spodzie lyzki). Nie pozwolic miksturze sie zagotowac. Przecedzic przez sito, wystudzic. Sprawdzic smak...mozna doslodzic. Wymieszac z mascarpone. Przelozyc do maszyny do lodow... Przed podaniem plewam lody odrobina lawendowego miodu i posypuje kwiatami lawendy... Uzywajac suchej lawendy, biore tylko 1/3 ilosci podanej w przepisie... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Lavender Honey and Mascarpone Icecream
Top
Bottom